Διεθνή

Η Glencore (εταιρία Χαλκού) βλέπει υποχώρηση στην παραγωγή της

Η Glencore (εταιρία Χαλκού) βλέπει υποχώρηση στην παραγωγή της
Το κλείσιμο ορυχείων, η πώληση περιουσιακών στοιχείων αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες οδηγούν την Glencore σε πτώση της παραγωγής της σε μέταλλα
Μειωμένη παραγωγή στα περισσότερα εμπορεύματά της καθώς και του χαλκού και του άνθρακα ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική Glencore, αποδίδοντάς την στις περικοπές που έχουν πραγματοποιηθεί στα ορυχεία τα οποία εκμεταλλεύεται, καθώς και σε πωλήσεις περιουσιακών της στοιχείων, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνη και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Έτσι, η παραγωγή της σε χαλκό, υποχώρησε κατά 6% το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τους 1,41 εκατ. Μετρικούς τόνους, εξ’αιτίας μειώσεων σε ορυχεία της Αφρικής.
Η υποχώρηση βέβαια αυτή, βρήκε αντιστάθμισμα κατά ένα μέρος, από τα ορυχεία της Νότιας Αμερικής, των οποίων η παραγωγή παρέμεινε  σταθερή.
Ο ελβετικός κολοσσός του μεταλλευτικού τομέα αναμένει παραγωγή περίπου 1,4  μετρικών τόνων για ολόκληρο το 2016, έναντι 1,5 εκατ. τόνων που παρήγαγε πέρυσι.
Όσον αφορά στον ψευδάργυρο, η υποχώρηση της παραγωγής ανέρχεται σε  30%, σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας μόλις τους 789.200 τόνους.
Εδώ η αιτία αποδίδεται στις αντίστοιχες περικοπές στα αυστραλιανά και στα περουβιανά ορυχεία.
Από την άλλη, το νικέλιο, είδε ενίσχυση της παραγωγής του κατά 20%, το ίδιο αυτό διάστημα  11% πτώση, εξάλλου, σημείωσε και η παραγωγή άνθρακα –ιδιαιτέρως του άνθρακα που χρησιμοποιείται σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας-
αγγίζοντας μόλις τους 92 εκατ. τόνους. Η πτώση αυτή αντλεί την αιτία της κυρίως στην πώληση του ορυχείου South Africa Optimum Coal, καθώς και σε κλεισίματα ορυχείων με μειωμένες πλέον πηγές, ενώ και οι κακές καιρικές συνθήκες στην Κολομβία, συνέτειναν, όπως ήταν φυσικό.
Η εταιρία εκτιμά πως η παραγωγή της σε άνθρακα θα αγγίξει περίπου τους 125 εκατ. τόνους  το 2016, ενώ πέρυσι είχε ανέλθει σε 132 εκατ. τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης