Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: «Βγήκε» ο διαγωνισμός βυθομετρικής έρευνας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

ΑΔΜΗΕ: «Βγήκε» ο διαγωνισμός βυθομετρικής έρευνας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου
Έως 15 Νοεμβρίου οι προσφορές
(Upd) Στην διακήρυξη της ωκεανογραφικής-βυθομετρικής έρευνας για την μελέτη και εγκατάσταση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος, 150 kv, για την ηλεκτρική διασύνδεση Νοτίου Πελοποννήσου-Κρήτης, προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Εκπόνηση προμελέτης γραφείου και αναγνωριστικής ωκεανογραφικής-βυθομετρικής έρευνας για την μελέτη και την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος 150 kv της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου-Κρήτης», που κατά την εκτίμηση του ΑΔΜΗΕ είναι συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
Η έρευνα αφορά την περιοχή από τον κόλπο Νεάπολης της Ν. Πελοποννήσου μέχρι τον κόλπο Κισσάμου της Δ. Κρήτης.
Η παραλαβή και αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, ενώπιον επιτροπής που θα συστήσει ο ΑΔΜΗΕ.
Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 105 ημερών από την θέση σε ισχύ της σύμβασης, χωρίς δικαίωμα χρονικής παράτασης η οποία επιφέρει αύξηση στο συμβατικό τίμημα.
Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη η εταιρεία καλεί τους ενδιαφερόμενους σε μειοδοτικό διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μεταξύ των τεχνικά και οικονομικά αποδεκτών προσφορών, με βάση αποκλειστικά την χαμηλότερη τιμή για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το εν λόγω έργο.
Ο διαγωνισμός διενεργείται με το Σύστημα Προσφοράς, που περιλαμβάνει ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κατατεθεί από κάθε διαγωνιζόμενο εγγύηση συμμετοχής υπό μορφή Εγγυητικής Επιστολής, σύμφωνα με το υπόδειγμα της επιχείρησης, για το ποσό των  8.000,00 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2% του προϋπολογισμού της υπηρεσίας.
Στους σκοπούς της έρευνας περιλαμβάνονται:
-Η συλλογή στοιχείων από αρμόδιους φορείς, σχετική βιβλιογραφία και άλλες πηγές, που αφορούν στην θαλάσσια δραστηριότητα της περιοχής (αλιευτικές δραστηριότητες, θαλάσσιες εργασίες, αγκυροβόλια κλπ) καθώς και βυθομετρικά, γεωλογικά και ωκεανογραφικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.
-Η εκπόνηση έρευνας γραφείου (desktop study) με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν.
-Η πραγματοποίηση θαλάσσιας αναγνωριστικής βυθομετρικής έρευνας με χρήση πολυδεσμικού βυθομέτρου (multi-beam echo-sounder (MBES)), στις σκιαγραφημένες ζώνες του συνημμένου χάρτη της περιοχής.
-Η υποβρύχια φωτογράφηση – βιντεοσκόπηση καθώς και δοκιμές διείσδυσης σιδερένιας ράβδου για τα τμήματα των παραπάνω ζωνών με βάθη θαλάσσης από μηδέν (0) έως τριάντα (30) μέτρα.
-Η πραγματοποίηση έρευνας της κατακόρυφης υποδομής του πυθμένα για την περιοχή βάθους θαλάσσης 0 έως 50 μέτρων, με χρήση σεισμικού τομογράφου (sub bottom profiler SBP).
-Η σύνταξη της αντίστοιχης τεχνικής έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν (βέλτιστη διαδρομή κλπ).
Η τεχνική έκθεση της έρευνας θα ενσωματωθεί στην διακήρυξη του έργου της διασύνδεσης Νοτίου Πελοποννήσου – Κρήτης, με σκοπό την παροχή ενδεικτικών πληροφοριών στους υποψήφιους προσφέροντες για την προ την εγκατάσταση τελική έρευνα και μελέτη, που θα απαιτηθεί για τον τελικό σχεδιασμό, την ασφαλή πόντιση και την δυνατότητα ταφής των καλωδίων για προστασία από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Αρχική δημοσίευση 3/11/2016 12:03

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης