Διεθνή

Ο CEO της Aramco βλέπει εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου

Ο CEO της Aramco βλέπει εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου
Υποστήριξε ότι «ενώ τα βραχυπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν ένα πλεόνασμα πετρελαίου, η προσφορά που απαιτείται για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια είναι ελλειμματική».
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου κινείται πιο κοντά στην ισορροπία, παρά την βραχυπρόθεσμη πίεση προς τα κάτω των τιμών από την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser.
Ο ίδιος μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, είπε αναφερόμενος στην πίεση που ασκείται στις τιμές, είπε ότι «δεν είναι μια καλή ένδειξη, για το που μπορεί να κατευθυνθεί η αγορά, κυρίως όσον αφορά στη νέα παραγωγική ικανότητα και τις επενδύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν στο μέλλον».
Ωστόσο υποστήριξε, ότι «ενώ τα βραχυπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν ένα πλεόνασμα πετρελαίου, η προσφορά που απαιτείται για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια είναι ελλειμματική».
Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «πολλοί δείκτες υποδεικνύουν, ότι οδεύουμε προς μια πιο ισορροπημένη αγορά».
Όπως είπε «τα συνδυασμένα αποθέματα των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έχουν σταθεροποιηθεί και κινούνται πτωτικά, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης