Διεθνή

Al-Thani: Το Κατάρ επιθυμεί συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

Al-Thani: Το Κατάρ επιθυμεί συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και για τη συνεργασία υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ για τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου στο επίπεδο που χρειαζόμαστε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ του Κατάρ.
Το Κατάρ επιθυμεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία με τη Ρωσία, σχετικά με το συντονισμό των θέσεων των χωρών για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του αραβικού κράτους Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov.
"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και για τη συνεργασία υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ για τη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου στο επίπεδο που χρειαζόμαστε" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Al-Thani.
Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις Κατάρ και Ρωσίας ο Al-Thani είπε, ότι "είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον συνάδελφό μου υπουργό Lavrov" και συμπλήρωσε ότι "έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καταφέραμε να προωθήσουμε πολύ τις διμερείς σχέσεις από το 2016".
Είπε ακόμη, ότι "βλέπουμε ότι δόθηκε μια ισχυρή ώθηση (σ.σ. στις διμερείς σχέσεις), ιδίως στον τομέα των επενδύσεων".
δόθηκε.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε, ότι στο πλαίσιο των διμερών επενδύσεων οι δύο χώρες θα συμμετέχουν στο Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.
Είπε ακόμη, ότι "συμφωνήσαμε πως κατά την επόμενη σύνοδο της κοινής διακυβερνητικής επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στην Ντόχα στα τέλη Απριλίου, θα πρέπει να εξεταστούν μέτρα για την ενίσχυση της θετικής μέχρι τώρα πορείας και για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης