Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Μεγάλη προσέλευση των Χριστιανών στις εκκλησίες, εν μέσω πένθους για τα θύματα

Αίγυπτος: Μεγάλη προσέλευση των Χριστιανών στις εκκλησίες, εν μέσω πένθους για τα θύματα
Οι πιστοί της χριστιανικής κοινότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο, παρακολούθησαν τις Ακολουθίες των Παθών με ουσιαστική αίσθηση της ανθρώπινης απώλειας και του θανάτου
Τα μέλη της χριστιανικής μειονότητας στην Αίγυπτο εκκλησιάζονται με μεγάλη συμμετοχή τις άγιες αυτές ημέρες, σε βαρύ κλίμα πένθους, μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά εκκλησιών που έγιναν την Κυριακή των Βαΐων, με συνέπεια το θάνατο 45 ανθρώπων.
Οι πιστοί της χριστιανικής κοινότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο, που μετρούν 2.000 χρόνια παρουσίας, παρακολούθησαν τις Ακολουθίες των Παθών με μία ουσιαστική αίσθηση της ανθρώπινης απώλειας και του θανάτου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ,στην πόλη της Αλεξάνδρειας, οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, που αποτελεί την ιστορική έδρα του Κόπτη Πατριάρχη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Επιταφίου.
Πριν από την είσοδό τους, στο ναό, οι πιστοί κλήθηκαν να περάσουν από συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, όπου και είχε εκραγεί βόμβα την Κυριακή των Βαΐων.
Τα μέλη της επιτροπής του ναού, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, από την προσέλευση του μεγάλου αριθμού των πιστών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης