Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προοπτικές συνεργασίας στην ενέργεια "ανοίγει" ο Λαβρόφ στην Αθήνα

Προοπτικές συνεργασίας στην ενέργεια
"Πολύ καλές προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας και στο πεδίο της ενέργειας βλέπει επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας
Τις πολύ καλές προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας και στο πεδίο της ενέργειας επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σρεγκέι Λαβρόφ μετά την συνάντησή του με τον υπουργό  Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που ακολούθησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα να σεβαστεί  τις διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες  ενώ ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν σημείωσε ότι η ελληνική καρδιά φτάνει μέχρι την Ινδία, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά σύνορα, τα οποία πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Ο υπουργός εξωτερικών  παραδέχτηκε ότι στο NATO υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τη  Ρωσία και εκτίμησε ότι τελικά  θα επικρατήσει ο "πραγματισμός" απέναντι στην ανάγκη συνεργασίας με τη Ρωσία, με τακτικές και στοχευμένες επαφές για την επίλυση ανοιχτών θεμάτων.

Ο κ. Λαβρόφ χαιρέτισε τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι η χώρα μας είναι μία από αυτές που επιδιώκουν λύσεις και διάλογο, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύγκρουση.

Κυπριακό

Για  το Κυπριακό, ο κ. Λαβρόφ  τόνισε  ότι θα πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές οι αποφάσεις και το πλαίσιο που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη.
«Δεν μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού, κάποιοι δεν θέλουν αυτή τη διευθέτηση» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, ενώ εξέφρασε την ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθέντων στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό και Συριακό

Ο πρωθυπουργός δήλωσε  ότι πρέπει να υπάρξει βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι δε νοείται βιώσιμη λύση με την παραμονή των στρατευμάτων κατοχής στο νησί.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης