Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο εκκλησίες στην Αίγυπτο - Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

Πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο εκκλησίες στην Αίγυπτο - Ανακοίνωση ΥΠΕΞ
Μετά την επίθεση στην πόλη Τάντα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, σημειώθηκε επίθεση και στην Αλεξάνδρεια
upd Επίθεση και σε δεύτερη εκκλησία σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο. Ενας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 21, έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.
Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η έκρηξη αυτή έγινε λίγες ώρες μετά από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα το πρωϊ μέσα στην κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, για την οποία νωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε:

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά.
'Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στην Αίγυπτο μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα της Αιγύπτου, καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία σε κάθε της έκφανση. Παρόμοια κρούσματα βάρβαρης και τυφλής βίας δεν πρόκειται να πλήξουν τον ανεκτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της φίλης Αιγύπτου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον αιγυπτιακό λαό και στην Κυβέρνησή του.»
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν υπάρχουν, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης