Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ρόδου για τον υποσταθμό της ΔΕΗ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ρόδου για τον υποσταθμό της ΔΕΗ
Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται, ότι σε απόσταση «αναπνοής» από το κέντρο διανομής, βρίσκονται νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και σχολεία.
Μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ρόδου, κατά παντός υπευθύνου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Δόμησης του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών του Δήμου Ρόδου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος, υπέβαλε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου το Σωματείο «Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κατοίκων Συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου και Αγ. Γεωργίου (Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ)».
Το Σωματείο καταγγέλλει ως παράνομη την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε για την ανέγερση και λειτουργία του υποσταθμού υψηλής τάσεως στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή της νέας μαρίνας Ρόδου.
Συγκεκριμένα, στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται, ότι σε απόσταση «αναπνοής» από το κέντρο διανομής, βρίσκονται νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί και σχολεία.
Στην πολυσέλιδη αναφορά του το σωματείο υποστηρίζει, ότι σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία, δεν δύναται να δοθεί παράταση χρονικής ισχύος της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του κέντρου διανομής, ενόσω υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο οικόπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης