Τελευταία Νέα
Ασία

Albayrak: Η Τουρκία θα κάνει από δύο ερευνητικές γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα το 2017

Albayrak: Η Τουρκία θα κάνει από δύο ερευνητικές γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα το 2017
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας παρουσίασε την εθνική ενεργειακή στρατηγική της χώρας, υποσχόμενος ότι η Τουρκία θα εστιάσει τη διαφοροποίηση της ως προς τις πηγές ενέργειας σε εγχώριους πόρους.
Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και θα προχωρήσει σε δύο ερευνητικής γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και άλλες δύο στη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε σήμερα (6/4) ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Ο Τούρκος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την παρουσίαση της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, όπου υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα εστιάσει τη διαφοροποίηση της ως προς τις πηγές ενέργειας σε εγχώριους πόρους.
Όπως είπε, στόχος είναι να καταρτιστεί έως το 2018 ένας γεωφυσικός χάρτης της τουρκικής επικράτειάς, όπου θα καταγράφονται πλήρως τα σημεία με τους φυσικούς πόρους της χώρας.
«Η εγχώρια παραγωγή και η έρευνα και ανάπτυξη φυσικών πόρων είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της Τουρκίας», είπε προσθέτοντας ότι «οι εγχώριοι πόροι άνθρακα, οι οποίοι φαίνεται να είναι πιο πλούσιοι θερμιδικά από ό, τι στο παρελθόν, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος της ενεργειακής στρατηγικής της Τουρκίας».
Ωστόσο υπογράμμισε, ότι προσωπική του φιλοδοξία είναι η στροφή στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, σημειώνοντας ότι ήδη πολλές διεθνείς εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς στη χώρα.
Σύμφωνα πάντως με την ενεργειακή στρατηγική του υπουργείου για την περίοδο 2015-2019, ο στόχος είναι η παραγωγή 32 GW από την υδροηλεκτρική ενέργεια, 10 GW από την αιολική ενέργεια, 3 GW από την ηλιακή ενέργεια, 1 GW από τη γεωθερμική ενέργεια και 700 MW από βιομάζα.
Η Τουρκία σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των πλούσιων ενεργειακά χωρών και να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση από τις εισαγωγές φυσικών πόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης