Διεθνή

ΗΠΑ: Μείωση 4% στην παραγωγή ενέργειας το 2016 έπειτα από έξι χρόνια αύξησης

ΗΠΑ: Μείωση 4% στην παραγωγή ενέργειας το 2016 έπειτα από έξι χρόνια αύξησης
Η παραγωγή άνθρακα μειώθηκε 18% πέρυσι και έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1978
Η συνολική παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ μειώθηκε το 2016 μετά από έξι συναπτά έτη αύξησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Energy Information Administration (EIA).
Η παραγωγή ενέργειας, μεταδίδει το TASS, μειώθηκε 4% το 2016, από το προηγούμενο έτος, σηματοδοτώντας την πρώτη ετήσια πτώση από το 2009, η οποία προέρχεται ως επί το πλείστον από μείωση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ο ΕΙΑ.
Ειδικότερα, η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ μειώθηκε 18% πέρυσι, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, για να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό από το 1978, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης της παραγωγής άνθρακα ήρθε κυρίως επειδή η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές γίνεται όλο και πιο προσιτή, και επίσης από την επιβολή των κανονισμών του πρώην πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη βιομηχανία άνθρακα.
Σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου στις Η.Π.Α., μειώθηκε 5%, ενώ η παραγωγή αερίου μειώθηκε 2% πέρυσι στις ΗΠΑ, από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Αντίθετα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημείωσαν αύξηση από έτος σε έτος, γεγονός που αποδίδεται στην πράσινη πολιτική Ομπάμα.
Ωστόσο, αυτή η αύξηση δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη μείωση στον άνθρακα, πετρελαιο και φυσικό αεριο.
Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες αυξήθηκε 7% το 2016, από το προηγούμενο έτος, ενώ τα μισά από αυτά ήρθαν από τον ανεμο και το ένα τέταρτο ήταν αποτέλεσμα της ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης