Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ουζμπεκιστάν ανανέωσε την ενεργειακή συνεργασία του με την ρωσική Gazprom

Το Ουζμπεκιστάν ανανέωσε την ενεργειακή συνεργασία του με την ρωσική Gazprom
Συμφώνησαν για την ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου για γεωλογικές έρευνες στο Ουζμπεκιστάν και την προώθηση της ανταλλαγής εμπειρίας στο σχεδιασμό διαχείρισης των επιχειρήσεων και την κατάρτιση και εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία φυσικού αερίου.
Την ικανοποίησή τους για την συνεργασία με την Gazprom στον τομέα της ενέργειας εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρτζιγιόεβ και ο πρωθυπουργός Αμντουλά Αρίποφ στη συνάντηση που είχαν στην Τασκένδη με αντιπροσωπεία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλό του Αλεξέι Μίλερ.
Οι δύο πλευρές έκαναν εκτίμηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας τους, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την επιτυχή συνεργασία της Gazprom με την κρατική Uzbekneftegaz στην έρευνα και παραγωγή φυσικού αερίου σε κοιτάσματα της χώρας.
Συμφώνησαν δε για την ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου για γεωλογικές έρευνες στο Ουζμπεκιστάν και την προώθηση της ανταλλαγής εμπειρίας στο σχεδιασμό διαχείρισης των επιχειρήσεων και την κατάρτιση και εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία φυσικού αερίου.
Ακόμη, οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις προμήθειες Ουζμπέκικου φυσικού αερίου στην Gazprom και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του Ουζμπεκιστάν.
Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2002 με την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Gazprom και της Uzbekneftegaz, η οποία προέβλεπε τη συμμετοχή της Gazprom σε έργα παραγωγής φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν υπό συνθήκες PSA.
Από το 2004 η Gazprom έχει λάβει μέρος στη διαδικασία εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου στο κοίτασμα Shakhpakhty.
Το 2006 η Gazprom και η Uzbekneftegaz υπέγραψαν συμφωνία για τις βασικές αρχές της γεωλογικής έρευνας σε επενδυτικές μονάδες στην περιοχή Ustyurt του Ουζμπεκιστάν.
Το 2016 η Gazprom αγόρασε περίπου 6,2 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Ουζμπεκιστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης