Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ν.Χριστοδουλίδης: "Η παρουσία των ενεργειακών κολοσσών λέει πολλά για την τεράστια προοπτική της Κύπρου"

Ν.Χριστοδουλίδης:
«Η παρουσία των ενεργειακών κολοσσών, όπως η ExxonMobil, η ENI-KOGAS, Total, Noble, Qatar Petroleum λέει πολλά για την τεράστια προοπτική στον τομέα της ενέργειας για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου
Ιδιαίτερη αναφορά στα ενεργειακά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Κυπριακή κυβέρνηση για την περιφερειακή συνεργασία, έκανε χθες ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ετήσιο εθνικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", ο κ.Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες της Κύπρου έφεραν μαζί χώρες όπως Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο, που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μετασχηματισμό της Ανατολικής Μεσογείου σε ενεργειακό κόμβο, μια περιοχή σταθερότητας και ευημερίας και πύλη της ΕΕ για την ενεργειακή ασφάλεια.
Ο ίδιος, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της Κυπριακής κυβέρνησης από το ενδιαφέρον και τη δέσμευση όλων όσοι συμμετείχαν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης προς την Κύπρο και στην προοπτική της στους υδρογονάνθρακες.
«Η παρουσία των ενεργειακών κολοσσών, όπως η ExxonMobil, η ENI-KOGAS, Total, Noble, Qatar Petroleum λέει πολλά για την τεράστια προοπτική στον τομέα της ενέργειας για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή», είπε.
Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ενθαρρυμένη για την πρόθεση που εκφράσθηκε από την ExxonMobil και την Qatar Petroleum να διερευνήσουν την πιθανότητα να επενδύσουν σε σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί.

"Καιρός για μια συνάντηση Κύπρου-ΗΠΑ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο"

Είναι καιρός για μια συνάντηση Κύπρου-ΗΠΑ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ως αναγνώριση της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, είπε εξαλλου ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, στο εθνικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.
Ο Ν. Χριστοδουλίδης, υπογράμμισε ότι μια τέτοια συνάντηση θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου – ΗΠΑ και ως μήνυμα της δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιφερειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μία λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα έχει καταλυτική επίδραση όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην περιφερειακή σταθερότητα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέφερε στους συνέδρους την ευγνωμοσύνη του Προέδρου Αναστασιάδη για το πολύτιμο έργο που επιτελούν στις ΗΠΑ, εργαζόμενοι ακούραστα για να προωθήσουν το όραμα μιας επανενωμένης Κύπρου.
«Να είστε ήσυχοι ότι η κυπριακή κυβέρνηση και ο κυπριακός λαός είναι βαθιά ευγνώμονες για την ανιδιοτελή σας δέσμευση στον κοινό μας σκοπό και το όραμά μας για την Κύπρο», είπε.

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Ρέινς Πρίμπους την Τρίτη

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον η συνάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους.
Η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο εξαιτίας των διαβουλεύσεων του Λευκού Οίκου με την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων για το αν θα γινόταν η ψηφοφορία για το Obamacare, ο κ. Πρίμπους ήταν απασχολημένος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης