Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Eξώδικο Παναγιωτάκη σε φωτοβολταϊκούς για τις πληρωμές της ΔΕΗ υπέρ Ανανεώσιμων

Eξώδικο Παναγιωτάκη σε φωτοβολταϊκούς για τις πληρωμές της ΔΕΗ υπέρ Ανανεώσιμων
Σκληρή απάντηση της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες - Χαρακτηρίζει παραπλανητικά τα επιχειρήματα τους
Εξώδικό προς τον ΣΠΕΦ (Σύνδεσμο Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών) και τον ΠΣΑΦ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών) απέστειλε η δίοικηση της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται, ότι ο ΣΠΕΦ και ο ΠΣΑΦ διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ παρακρατεί τα χρήματα, που καταβάλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών τους για τις ΑΠΕ, δηλαδή υποστηρίζουν, ότι η ΔΕΗ παρακρατεί το ΕΤΜΕΑΡ.
Στο εξώδικο της διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η επιχείρηση έχει πληρώσει μεγαλύτερο ποσό ΕΤΜΕΑΡ, από ό,τι έχει εισπράξει από τους πελάτες της.
Συνολικά όπως αναφέρει, έχει καταβάλει ποσοστό  97% των οφειλών της προς τους διαχειριστές των λογαριασμών υπέρ ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, κατέβαλε άνω του 1,54 δισ. ευρώ.
Επίσης, αμφισβητεί τους υπολογισμούς και τις εκτιμήσεις των Συνδέσμων σχετικά με το ποσό ΕΤΜΕΑΡ που οφείλει η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι «δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, είναι πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και λανθασμένες».

Και αυτό γιατί από το τελευταίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ προκύπτει, ότι οι τιμολογλησεις των ΑΠΕ το 2016 ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ και άνω στον ΛΑΓΗΕ, ενώ οι Ειδικοί Λογαριασμοί είχαν εισροές 1,8 δισ. ευρώ.
Προκύπτει έτσι ένα λογιστικό έλλειμμα 203 εκατ ευρώ που σωρευτικά στο τέλος του έτους φθάνει τα 273 εκ και πρέπει να αφαιρεθεί από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους.
Για τον λόγο αυτό όπως αναφέρεται, αυτά που ζητάνε, είναι σε παραπλανητική βάση.
Το εξώδικο εξηγεί τα δεδομένα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ λόγω της κρίσης και ζητά να ανακαλέσουν ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ τους χαρακτηρισμούς απέναντι στον Πρόεδρο της επιχείρησης.

Εκπρόσωποι των δύο φορέων των φωτοβολταικών σχολιάζοντας το εξώδικο της ΔΕΗ, σημειώνουν ότι δεν απαντάει επί της ουσίας, καθώς και ότι έχουν δρομολογηθεί οι επόμενες νομικές κινήσεις τους, δηλαδή η καταθεση μηνύσεων για υπεξαίρεση σε βάρος της διοίκησης της ΔΕΗ. 

Δείτε όλο το εξώδικο

πατήστε εδώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης