Ενέργεια

P. Gallo (Italgas): Από την Ελλάδα προέρχονται 100 εκατ.ευρώ EBITDA

P. Gallo (Italgas): Από την Ελλάδα προέρχονται 100 εκατ.ευρώ EBITDA

Δήλωση  του Διευθύνοντος Συμβούλου  της  Italgas στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων

 

 

Σημαντική πρόοδο έχου σημειώσει  δραστηριότητες της εταιρείας  στην Ελλάδα από την οποία προέρχονται περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ EBITDA σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Italgas κ. Paolo Gallo όπως αυτή διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων για τους πρώτους εννέα μήνες και το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου Italgas κ. Paolo Gallo έχει ως εξής:

“Σε αυτά τα δύο χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας για την ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών διανομής φυσικού αερίου, επιτυγχάνοντας σημαντικές προόδους. Επί του παρόντος, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ EBITDA προέρχονται από τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα. 

Τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες μας και σε κάποιες περιπτώσεις τις ξεπερνούν. Από επενδυτικής άποψης, έχουμε επιταχύνει τις ενέργειές μας, ψηφιοποιώντας και επεκτείνοντας το δίκτυο σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη εξυπηρετηθεί και εγκαινιάζοντας τις πρώτες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, που αναπτύχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ ακολουθώντας το μοντέλο που δημιουργήθηκε στη Σαρδηνία. 

Από οικονομικής άποψης, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2024, έχουμε επενδύσει κάτι λιγότερο από 90 εκατ. ευρώ και αναμένουμε να ξεπεράσουμε τα 100 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. 

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ωστόσο, η προσοχή μας επικεντρώνεται στην επίτευξη των στόχων υποδομής που έχουμε θέσει, όσον αφορά τους εγκατεστημένους έξυπνους μετρητές, τα χιλιόμετρα δικτύου και τις νέες συνδέσεις”.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης