Τελευταία Νέα

Σύρος: Η Αρχαιολογία ενέκρινε το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΣ στον Βούλια

Σύρος: Η Αρχαιολογία ενέκρινε το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΣ στον Βούλια

Θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υψηλών ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου αφαλάτωσης της Ερμούπολης

Το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, έδωσε έγκριση στο αίτημα της ΔΕΥΑ Σύρου για την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ Φωτοβολταϊκών στη θέση Βούλιας.

Πρόκειται για ένα ακόμη στάδιο προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ΑΠΕ του εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης.

Η παραγόμενη ενέργεια προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υψηλών ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου αφαλάτωσης της Ερμούπολης και άλλων εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας του νησιού, ώστε να περιορισθεί το τεράστιο κόστος λειτουργίας τους και να επιτευχθεί η ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης παραχώρησε οικόπεδο συνολικής έκτασης 53.279,98 τ.μ. προς την ΔΕΥΑΣ για τα επόμενα  30 χρόνια με σκοπό τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 2.700 Kw.

Σύμφωνα με την έκθεσης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, από την εγκατάσταση δεν θα προκληθεί βλάβη στον προστατευόμενο οικισμό της Άληθινής Άνω Σύρου και στο ναό της Παναγίας Βουλιανής.


Όροι έγκρισης του έργου
Η έγκριση της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου δόθηκε υπό την τήρηση συγκεκριμένων όρων.

Συνοπτικά οι όροι είναι: ο περιορισμός του αριθμού των πάνελ στα ανατολικά του γεωτεμαχίου, η τήρηση των προϋποθέσεων για το σύνολο της εγκριτικής διαδικασίας λόγω της θέσης του ακινήτου σε περιοχή Natura, η αποκατάσταση των αγροτικών κτισμάτων που βρίσκονται στο οικόπεδο, η παρακολούθηση των εργασιών από αρχαιολόγο και η τροποποίηση της μελέτης η οποία θα υποβληθεί προς τελική έγκριση στην Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

Θα ακολουθήσουν όλα τα στάδια οριστικής αδειοδότησης που προβλέπονται βάσει κείμενης νομοθεσίας για την εκτέλεση του σημαντικού έργου.

ΠΗΓΗ:cyclades24.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης