Τελευταία Νέα

Νέες λύσεις στην εξοικονόμηση χώρου για τις Yπεράκτιες Πλατφόρμες (Offshore Energy)

Νέες λύσεις στην εξοικονόμηση χώρου για τις Yπεράκτιες Πλατφόρμες (Offshore Energy)

Στις υπεράκτιες επιχειρήσεις, όπου κάθε μέτρο  στο κατάστρωμα είναι ζωτικής σημασίας, οι αποδοτικές, συμπαγείς και ευέλικτες λύσεις δεν είναι απλώς πολυτέλεια - είναι αναγκαιότητα

Ο παραδοσιακός εξοπλισμός παρουσιάζει συχνά υλικοτεχνικές προκλήσεις καταλαμβάνοντας πολύ χώρο, περιορίζοντας τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις μεταβαλλόμενες επιχειρησιακές ανάγκες. Για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εξοπλισμό υψηλής απόδοσης που μπορεί να στοιβάζεται και να χρησιμοποιείται χωρίς να διακυβεύεται η παραγωγικότητα.

Προσαρμοσμένες λύσεις, ελάχιστο αποτύπωμα

Είτε πρόκειται για γεώτρηση, κατασκευή αγωγών, εγκατάσταση υπεράκτιων ανεμογεννητριών ή συντήρηση ρουτίνας, οι υπεράκτιες δραστηριότητες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον πεπιεσμένο αέρα, το άζωτο και την αξιόπιστη παραγωγή ενέργειας. Όταν λειτουργούν σε απομακρυσμένα περιβάλλοντα, η προτεραιότητα είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος. Οι υπεράκτιες πλατφόρμες έχουν περιορισμένο χώρο στο κατάστρωμα και κάθε κομμάτι εξοπλισμού πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό του χωρίς να εμποδίζει την απόδοση άλλων βασικών εργαλείων.

«Η απάντηση βρίσκεται στις λύσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους περιορισμούς χώρου - τεχνολογίες που όχι μόνο μειώνουν τον φυσικό χώρο αλλά και διατηρούν ή και βελτιώνουν την επιχειρησιακή απόδοση» - λέει ο Frank Van Den Heiligenberg, Μηχανικός Πωλήσεων Offshore, Marine, Renewable Energy at Sea.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται ένας αξιόπιστος συνεργάτης όπως η Atlas Copco Rental. Προσφέροντας καινοτόμες λύσεις, πιο συγκεκριμένα, η Atlas Copco Rental βοηθά τα υπεράκτια έργα να επιτύχουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ συμπαγούς σχεδιασμού και υψηλής απόδοσης.

Αποδοτικός εξοπλισμός: ποιες είναι οι επιλογές;

Ο πεπιεσμένος αέρας είναι ένα κρίσιμο στοιχείο σε πολλές υπεράκτιες εφαρμογές. Ο κλάδος απαιτεί αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις παροχής αέρα, ενώ παράλληλα ικανοποιεί συγκεκριμένες ανάγκες ροής και πίεσης.

Από χαμηλή έως υψηλή πίεση, με διαφορετικές παροχές ροής, ο εξοπλισμός πρέπει όχι μόνο να αποδίδει αλλά και να τηρεί αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και περιβαλλοντικά πρότυπα

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι φορείς εκμετάλλευσης διαπιστώνουν ότι οι τυποποιημένες λύσεις, απλώς, δεν ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των υπεράκτιων εργασιών τους.

Η αποθήκευση ενέργειας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας σε περιβάλλοντα εκτός δικτύου. Στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο ενεργειακό τοπίο, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πρόκληση της εξισορρόπησης της αποδοτικότητας, της περιβαλλοντικής ευθύνης και της αξιοπιστίας. Οι λύσεις υβριδικής ενέργειας προσφέρουν έναν τρόπο για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων.

 Συνδυάζοντας ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) με μονάδες που λειτουργούν με ντίζελ, οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την έξυπνη διαχείριση φορτίου, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές CO2 σε σενάρια εκτός δικτύου. Αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να στοιβάζονται, εξοικονομώντας χώρο όταν χρειάζεται. Τα Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως κύρια πηγή ενέργειας σε λειτουργία νησίδας, προσφέροντας μια ευέλικτη, αποδοτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις ενέργειας.

Η ισορροπία μεταξύ κόστους και αποδοτικότητας

Στον υπεράκτιο τομέα, η ενοικίαση εξοπλισμού υψηλής απόδοσης παρέχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ λειτουργικής αποδοτικότητας και διαχείρισης του κόστους. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης να έχουν πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας χωρίς μεγάλη προκαταρκτική επένδυση, εξασφαλίζοντας ότι μπορούν να κλιμακώσουν τις λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε έργου.

Η Atlas Copco Rental, με ένα ευρύ φάσμα αξιόπιστου εξοπλισμού και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, προσφέρει στις εταιρείες την ευελιξία να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους χωρίς το βάρος μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Διαμόρφωση του μέλλοντος των υπεράκτιων εργασιών

Σε ένα περιβάλλον όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και η απόδοση είναι το παν, η υπεράκτια βιομηχανία στρέφεται όλο και περισσότερο σε λύσεις εξοικονόμησης χώρου που συνδυάζουν αποδοτικότητα, ευελιξία και αξιοπιστία. Είτε πρόκειται για στοιβαζόμενους αεροσυμπιεστές, είτε για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, είτε για συμπαγείς γεννήτριες ενέργειας, ο στόχος είναι ο ίδιος: η βελτιστοποίηση των λειτουργιών χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια ή την παραγωγικότητα.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης