Ενέργεια

Δικαστική απόφαση αποτρέπει το κλείσιμο των των πετρελαϊκών στον Κόλπο του Μεξικού (Oil Price)

Δικαστική απόφαση αποτρέπει το κλείσιμο των των πετρελαϊκών στον Κόλπο του Μεξικού (Oil Price)
Η απόφαση του δικαστηρίου από τον Αύγουστο αφορούσε αγωγή που είχαν ασκήσει κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ακτιβιστές για το κλίμα

Ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε στην Εθνική Υπηρεσία Θαλάσσιας Αλιείας πέντε επιπλέον μήνες για να ολοκληρώσει μια νέα βιολογική γνωμοδότηση σχετικά με την προστασία των ειδών στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή αυτού που η πετρελαϊκή βιομηχανία είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή και τη δραστηριότητα νέου και υφιστάμενου πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Νωρίτερα μέσα στο 2024, η περιφερειακή δικαστής Ντέμπορα Μπάρντμαν του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ στο Μέριλαντ ακύρωσε, με ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου 2024, τη λεγόμενη βιολογική γνωμοδότηση της Εθνικής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Αλιείας (NMFS), η οποία είναι νομικά απαραίτητη για τις γεωτρήσεις σε υπεράκτιες περιοχές.

Η απόφαση του δικαστηρίου από τον Αύγουστο αφορούσε αγωγή που είχαν ασκήσει κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ακτιβιστές για το κλίμα. Ισχυρίστηκαν ότι ο ισχύων κανονισμός για την εκτίμηση του κινδύνου για τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, ήταν ανεπαρκής και χρειαζόταν ένας νέος. Ο δικαστής συμφώνησε και έκρινε ότι η NMFS είχε προθεσμία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να επικαιροποιήσει τον κανονισμό.


Περισσότερο χρόνο για γνωμοδότηση ζητούν οι εταιρείες πετρελαϊκής βιομηχανίας

Ωστόσο, οι εταιρίες της πετρελαϊκής βιομηχανίας υποστήριξαν ότι η NMFS θα πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί μια νέα γνωμοδότηση. Με τη γνωμοδότηση να έχει αρχικά προγραμματιστεί να λήξει στις 20 Δεκεμβρίου 2024 και χωρίς νέα γνωμοδότηση μέχρι τότε, η «δικαστική απόφαση έχει τη δυνατότητα να σταματήσει ή να επιβραδύνει σοβαρά όλες τις εργασίες στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ, αφήνοντας σε κίνδυνο μια κρίσιμη πηγή ενεργειακού εφοδιασμού και οικονομικής ασφάλειας», έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του American Petroleum Institute (API) Mike Sommers σε επιστολή του προς την υπουργό Εμπορίου Gina Raimondo τον Σεπτέμβριο.

Τη Δευτέρα, ο δικαστής Boardman αποφάνθηκε ότι η βιολογική γνωμοδότηση είναι πλέον κενή και άκυρη από τις 21 Μαΐου 2025 - ουσιαστικά δίνοντας στην NMFS πέντε επιπλέον μήνες για να ολοκληρώσει μια νέα γνωμοδότηση.


αναφέρει το American Petroleum Institute

Το  American Petroleum Institute (API) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καθυστέρηση, με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Γενικό Σύμβουλο Ryan Meyers να δηλώνει ότι η απόφαση «παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση και πρέπει να γίνουν ακόμη εργασίες για να αποφευχθούν διαταραχές στη ραχοκοκαλιά του ενεργειακού εφοδιασμού του έθνους μας».

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την NMFS και να προσφέρουμε την εμπειρογνωμοσύνη του κλάδου μας για την ολοκλήρωση μιας νέας βιολογικής γνωμοδότησης που θα εξισορροπεί την προστασία του περιβάλλοντος και την αυξανόμενη ανάγκη του κόσμου για προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης