Τελευταία Νέα

Κομισιόν: Έγκριση για την κοινοπραξία Masdar, EDF και Nesma στα ηλιακά

Κομισιόν: Έγκριση για την κοινοπραξία Masdar, EDF και Nesma στα ηλιακά
Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία για την κοινοπραξία δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό λόγω του περιορισμένου αντίκτυπού της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή (18/10) τη σύσταση κοινοπραξίας που θα δραστηριοποιείαι στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας μεταξύ της Masdar με έδρα το Άμπου Ντάμπι, της γαλλικής EDF και του ομίλου Nesma από την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, η εν λόγω κοινοπραξία θα αναπτύξει ένα νέο ηλιακό έργο στη Σαουδική Αραβία, ενώ θα ασχοληθεί επίσης με την παραγωγή, τη μεταφορά, τη διανομή και τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία για την κοινοπραξία δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό λόγω του περιορισμένου αντίκτυπού της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Μια κοινοπραξία των Masdar, EDF Renewables και Nesma Renewable Energy επελέγη τον Νοέμβριο του 2023 για την κατασκευή του ηλιακού σταθμού Al Henakiyah ισχύος 1.100 MW στη Σαουδική Αραβία, αφού υπέβαλε τη χαμηλότερη προσφορά σε διαγωνισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης