9 εκατ. AU$ στην Green Gravity για τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας

9 εκατ. AU$ στην Green Gravity για τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας

MoU μεταξύ Green Gravity και Wollongong Resources για μελέτη της εφαρμογής αποθήκευσης ενέργειας με βάση τη βαρύτητα σε 8 πιθανές τοποθεσίες στην Αυστραλία

Ένα εργοστάσιο επίδειξης για την τεχνολογία της Green Gravity αναπτύσσεται στις εγκαταστάσεις της BlueScope Port Kembla Steelworks στην Illawarra της Νέας Νότιας Ουαλίας.  

 

Η αυστραλιανή startup Green Gravity εξασφάλισε 9 εκατομμύρια AU$ (6,02 εκατομμύρια US$) σε κεφαλαιακή χρηματοδότηση της σειράς A για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη προϊόντων της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας που βασίζεται στη βαρύτητα.

Μέσω δήλωσης που έγινε σε ΜΜΕ στις 15 Οκτωβρίου, η εταιρεία ανάπτυξης αποθήκευσης ενέργειας βαρύτητας γνωστοποίησε ότι έλαβε χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των HMC Capital, BlueScopeX, Pacific Channel και Sumisho Coal Australia Holdings (SCAPH).


Τρόπος αξιοποίησης της χρηματοδότησης
Η Green Gravity επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ολοκληρώσει την υπολειπόμενη ανάπτυξη προϊόντων για την τεχνολογία αποθήκευσης βαρυτικής ενέργειας που βασίζεται σε ορυχείο. Αυτή η εξέλιξη περιλαμβάνει δοκιμές μηχανικής και φυσικών συστημάτων σε κατάλληλες κλίμακες για να επιτραπούν εμπορικές αποφάσεις ανάπτυξης. 

Ο Mark Swinnerton (ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Green Gravity), δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα βοηθήσει «να ενισχύσουμε την ομάδα μας και να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας καθώς προχωράμε προς την ευρεία εμπορική διαθεσιμότητα». «Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός παγκόσμιας τεχνολογικής γνώσης, αυστραλιανών διαπιστευτηρίων κατασκευής, τεχνογνωσίας σε υπηρεσίες εξόρυξης και μεγάλης κλίμακας εισηγμένης ικανότητας επενδύσεων υποδομής θα μας προετοιμάσει για επιτυχία καθώς κινούμαστε αποφασιστικά για την ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου λύσης καθαρής ενέργειας», πρόσθεσε ο Swinnerton.

Αρκετοί από τους επενδυτές έχουν ήδη δεσμούς με την εταιρεία και συνεχίζουν να επενδύουν στο δυναμικό της.  
Για παράδειγμα, η BlueScopeX (επενδυτής σε εταιρείες πρώιμου σταδίου που εμπλέκονται στο μέλλον της διαδικασίας παραγωγής χάλυβα), έχει ήδη συνεργαστεί για να αναπτύξει ένα εργοστάσιο επίδειξης για την τεχνολογία Green Gravity στις εγκαταστάσεις της BlueScope Port Kembla Steelworks στην Illawarra της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η δήλωση που δημοσίευσε η Green Gravity πρόσθεσε επίσης ότι η επένδυση από το Pacific Channel και την SCAPH αντιπροσωπεύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εταιρεία, ενώ η HMC Capital θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα ενεργειακής μετάβασης για να παρέχει «διαφάνεια στις μελλοντικές ευκαιρίες υποδομής που σχετίζονται με την επικείμενη εμπορευματοποίηση».  

Πως θα διαμορφωθεί η τεχνολογία
Ο Swinnerton πρόσθεσε ότι η τεχνολογία πρόκειται να διαμορφωθεί για εφαρμογές αποθήκευσης μέσης διάρκειας 4 έως 24 ωρών, να προσφέρει ενεργειακή απόδοση 80% και να επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση κρίσιμων δικτυακών υποδομών.  
Περισσότερες από 80 επιλογές ανάπτυξης βρίσκονται υπό εξέταση.Αποθήκευση ενέργειας βαρύτητας για αξιοποίηση της κορυφαίας βιομηχανίας εξόρυξης της Αυστραλίας στον κόσμο Λόγω της χρήσης των ορυχείων, η τεχνολογία θα μπορούσε να έχει αυξημένη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Αυστραλία, τη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης στον κόσμο συνολικά.    
MoU μεταξύ Green Gravity και Wollongong Resources
Αυτή η δυνατότητα οδήγησε την Green Gravity να υπογράφει ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την εταιρεία εξόρυξης Wollongong Resources για τη μελέτη της εφαρμογής αποθήκευσης ενέργειας με βάση τη βαρύτητα σε 8 πιθανές τοποθεσίες στην Αυστραλία. 
Οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έως και 100 MWh αποθήκευσης στην Illawarra, μια παράκτια περιοχή της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής του Σίδνεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας και μια από τις τοποθεσίες μιας μελλοντικής Ζώνης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (REZ). 
Η αυστραλιανή μεταλλευτική βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 75% των εξαγωγών της χώρας. Έχει υποστεί αυξημένο ενδιαφέρον για εξαγωγές πράσινων μετάλλων σε διεθνείς αγορές, όπως η Κίνα, μέσω τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης