Διεθνή

Τουσκ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνούν με το σχέδιο Ζελένσκι

Τουσκ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνούν με το σχέδιο Ζελένσκι
Κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Πολωνός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι υποστήριξε το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία το 2008
Διαφορετική εικόνα έχουν ως προς το σχέδιο που παρουσίασε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου της χώρας του με τη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πλήρης αρμονία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στο πλαίσιο της αξιολόγησης του σχεδίου νίκης που παρουσίασε ο Ζελένσκι», σημείωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Στην πραγματικότητα, αυτό το σχέδιο περιέχει μόνο μια βασική θέση - την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Πολωνός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι υποστήριξε το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία το 2008.

Σύμφωνα με τον Πολωνό, οι ιδέες που περιέχονται στην πρωτοβουλία του Ουκρανού ηγέτη ενδέχεται να επαναξιολογηθούν μετά το τέλος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Για τους Ρώσους το σχέδιο Zelensky είναι συνονθύλευμα ανόητων μηνυμάτων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης