Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για S&P και energy sector και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για S&P και energy sector και 0,2% για τον Nasdaq

337 μονάδες έχασε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς η αγορά προσπάθησε να ανακτήσει τη θέση της μετά από ένα sell-off στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones κέρδισε 337 μονάδες ή 0,79% στις 43.077 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 5.842 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,43% στις 694,70 μονάδες.
O Nasdaq κέρδισε 0,28% στις 18.367 μονάδες.

Η Morgan Stanleyσημείωσε άνοδο 7% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.Η United Airlines ανακοίνωσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και προέβλεψε ισχυρά μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο του 2024, οδηγώντας τις μετοχές κατά 15% υψηλότερα.
Περίπου 50 μετοχές του S&P 500 έχουν σημειώσει κέρδη τρίτου τριμήνου μέχρι στιγμής, με το 79% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν και οι δύο από τα πρόσφατα ρεκόρ τους την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση άνω του 0,7% έκαστος. Ο Nasdaq υποχώρησε 1%.

Παρά την αυξημένη αστάθεια της αγοράς, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research, Sam Stovall, εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα, ειδικά όταν εξετάζουμε το ράλι του Σεπτεμβρίου σε νέα ύψη.

«Συνήθως ο Σεπτέμβρης των εκλογικών ετών είναι αρνητικός. Ωστόσο, εάν είναι θετικοί, τότε αυτό συνεπάγεται επίσης έναν θετικό Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον πιο φυσιολογικό αρνητικό Οκτώβριο», είπε στο CNBC. «Τους τελευταίους δύο μήνες των προεκλογικών ετών η αγορά ανέβηκε σχεδόν κάθε φορά με όλα τα μεγέθη, τα στυλ και τους τομείς να παρουσιάζουν θετικές αποδόσεις. Έτσι, οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δυναμική βρίσκεται πίσω από την αγορά».

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού υποχώρησαν την Τετάρτη κάτω από τα 71 δολάρια το βαρέλι, μετά το απότομο selling off στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω των αναφορών ότι το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από 4% την Τρίτη, αφού το Ισραήλ είπε στις ΗΠΑ ότι θα περιορίσει τα αντίποινα του σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν στο NBC News.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν χάσει τα περισσότερα από τα κέρδη που σημειώθηκαν μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την 1η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, καθώς οι φόβοι για διακοπή του εφοδιασμού πετρελαίου στη Μέση Ανατολή έχουν αμβλυνθεί.

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 70,39 δολάρια το βαρέλι, πτώση 0,27%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει σχεδόν 2%.
Brent
Συμβόλαιο Δεκεμβρίου: 74,37 δολάρια το βαρέλι, ενισχύθηκαν 0,16%. Έως σήμερα, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 3%.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,0403 $ ανά γαλόνι, αύξηση 0,13%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει μειωθεί σχεδόν 3%.
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 2,367 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, πτώση 5,24%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει σχεδόν 6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης