Από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Βουλγαρία κατασκευάζει η Rezolv (reNEWS)

Από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Βουλγαρία κατασκευάζει η Rezolv (reNEWS)

Η Rezolv Energy εξασφάλισε δανειακή χρηματοδότηση ύψους έως 90 εκατ. ευρώ από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC) και τη Raiffeisen Bank International για την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου 225 MW στη βορειοανατολική Βουλγαρία

Σύμφωνα με την Rezolv, οι εργασίες κατασκευής του ηλιακού πάρκου St. George αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα, με τη μονάδα να αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος.

Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την υπογραφή, στις αρχές Σεπτεμβρίου, 12ετούς συμφωνίας εικονικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (VPPA) με την Ardagh Glass Packaging-Europe (AGP-Europe),επιχείρηση του ομίλου Ardagh.

Μια από τις πρώτες τέτοιες συμφωνίες που υπογράφηκαν στη Βουλγαρία - αποσκοπεί στην παροχή 110 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το ηλιακό πάρκο στην AGP-Europe, με στόχο συν τοις άλλοις να συμβάλει στην απαλλαγή από τον άνθρακα των παραγωγικών δραστηριοτήτων της σε όλη την Ευρώπη.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο, η Rezolv ανακοίνωσε ότι είχε επιλέξει τρεις εταιρείες για την κατασκευή του St. George.

Το ηλιακό πάρκο St. George

Το ηλιακό πάρκο 225 MW του St. George θα κατασκευαστεί σε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, το πρώην αεροδρόμιο Silistra, ένα παροπλισμένο αεροδρόμιο στη βορειοανατολική Βουλγαρία, που καλύπτει 165 εκτάρια και θα περιλαμβάνει σχεδόν 400.000 φωτοβολταϊκά πάνελ. Θα συνδεθεί με το κύριο δίκτυο μεταφοράς μέσω ενός υποσταθμού 110kV και δύο ανεξάρτητων γραμμών σύνδεσης συνολικού μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων.

Υπολογίζεται πως με μέση ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 310 GWh, το St. George θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά έργα στη Βουλγαρία.

Ο κρίσιμος ρόλος του έργου

Σε μια χώρα η οποία ιστορικά στηρίζεται στα ορυκτά καύσιμα για το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών της αναγκών, η αντικατάσταση της ορυκτής παραγωγής με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσφέρει τον μέγιστο δυνατό δυνατότητα στη μείωση των εκπομπών.

Συνεπώς, το St. George θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Βουλγαρίας και θα βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

Το έργο θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά τη φάση της κατασκευής, τόσο για άτομα που ασχολούνται με την ελαφριά συναρμολόγηση - εργασία κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες,  με πλήρη και με μερική απασχόληση - όσο και για μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης.

Μακροπρόθεσμα, ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα παρέχει τοπική απασχόληση καθ' όλη τη διάρκεια των 30 και πλέον ετών λειτουργίας του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης