Τελευταία Νέα

Συνεργασία ΗΠΑ - Κουβέιτ για υπεράκτια ενεργειακά έργα

Συνεργασία ΗΠΑ - Κουβέιτ για υπεράκτια ενεργειακά έργα

Η OPT προωθεί έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της ασιατικής χώρας

Η Ocean Power Technologies, γνωστή και ως OPT (δημόσια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των ΗΠΑ) έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τον πάροχο βιομηχανικών υπηρεσιών 3B General Trading & Contracting για την προώθηση των υπεράκτιων ενεργειακών και θαλάσσιων έργων του Κουβέιτ.

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη των προσαρμοστικών αρθρωτών σκαφών της OPT (WAM-Vs), των μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας (USV), καθώς και των PowerBuoys (PBs) επόμενης γενιάς εξοπλισμένων με Merrows που οδηγούνται από AI.

«Καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την επέκτασή μας στη Μέση Ανατολή.

Η υπεράκτια αγορά ενέργειας και ναυτιλιακής βιομηχανίας στο Κουβέιτ συνεχίζει να αναπτύσσεται και πιστεύουμε ότι τα μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας PowerBuoys και WAM-V σε συνδυασμό με λύσεις AI Merrows παρέχουν στους χειριστές τα εργαλεία για να παράγουν υπεράκτια ενέργεια και νοημοσύνη των ωκεανών πιο αποτελεσματικά, με ασφάλεια και αποδοτικότητα», δήλωσε ο Philipp Stratmann  (Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της OPT).

Οι Power Buoys της OPT είναι συσκευές ενέργειας που τροφοδοτούνται από κύματα. Χρησιμεύουν ως συσκευές αδιάλειπτης παροχής ρεύματος (UPS) που επαναφορτίζονται συλλέγοντας ενέργεια από τα κύματα. Έχουν αναπτυχθεί στον ωκεανό, αγκυροβολημένο και επιπλέουν πάνω από το σημείο χρήσης.

Το WAM-V είναι ένα αυτόνομο όχημα επιφανείας (ASV) εξοπλισμένο με ευέλικτες δυνατότητες, καθιστώντας το κατάλληλο για διάφορες θαλάσσιες εργασίες όπως η συλλογή δεδομένων, η επιτήρηση και οι επικοινωνίες.

Τον περασμένο Μάιο, η OPT έφτασε σχεδόν τις 15 MWh παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας από τον στόλο των PB παγκοσμίως, με την παραγωγή ενέργειας να προέρχεται από εγκαταστάσεις στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Θάλασσα.

Στα τέλη Ιουνίου αποκάλυψε ότι είχε επιλεγεί ως ο προτιμώμενος προμηθευτής για τους κυματοκίνητους σημαδούρες στη Μέση Ανατολή.

Τον Σεπτέμβριο, η OPT ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για την αποστολή του Merrows PowerBouy (PB) με δυνατότητα AI σε έναν πελάτη στην ίδια περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης