Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

201 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν να αξιολογήσουν εάν η επόμενη παρτίδα βασικών εταιρικών αποτελεσμάτων μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτεί την αγορά σε νέα ύψη.

Ο Dow Jones κέρδισε 201 μονάδες ή 0,47% στις 43,065 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,77% στις 5.859 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,08% στις 713,51 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,87% στις 18.502 μονάδες

Ο Dow πιέστηκε από την πτώση 2% της Caterpillar μετά από υποβάθμιση από τη Morgan Stanley.
Από την άλλη, τα McDonald’s και UnitedHealth Group οδήγησan τον δείκτη ψηλότερα. Η τεχνολογία συνέχισε την ανοδική της πορεία και ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P.Bank of America, Goldman Sachs και Johnson & Johnson ανακοινώνουν τα τελευταία αποτελέσματά τους την Τρίτη, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines την Τετάρτη. Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble
έχουν επίσης προγραμματίσει να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Η JPMorgan Chase και η Wells Fargo ξεκίνησαν τη σεζόν αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου με υψηλό ρυθμό. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των τραπεζικών κερδών βοήθησαν στην ώθηση της ευρύτερης αγοράς σε υψηλά όλων των εποχών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.800 για πρώτη φορά την Παρασκευή, ενώ ο Dow έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών.

Μέχρι στιγμής, 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, ξεπερνώντας τη πρόβλέψη για τα κέρδη κατά περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America.

Ο S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 23% φέτος, εξαιρουμένων των επανεπενδυμένων μερισμάτων. Η ανοδική αγορά έκλεισε πρόσφατα δύο χρόνια ζωής και ο δείκτης αναφοράς έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 63% συνολικά από τότε που έφτασε στο χαμηλό κλεισίματος τον Οκτώβριο του 2022. Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν επίσης πρόσφατα, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς, που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των πάντων από τα στεγαστικά δάνεια στα δάνεια αυτοκινήτων, να ξεπερνά το 4,1% την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης