Ενέργεια

Iberdrola: Μεγαλώνει το επενδυτικό της πλάνο για τη Βρετανία στα 31,3 δισ. (Reuters)

Iberdrola: Μεγαλώνει το επενδυτικό της πλάνο για τη Βρετανία στα 31,3 δισ. (Reuters)
Η Iberdrola, η οποία λειτουργεί ήδη σταθμούς παραγωγής ενέργειας και ενεργειακά δίκτυα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι περίπου τα 2/3 της επένδυσής της θα κατευθυνθούν σε δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας
Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Ισπανίας, Iberdrola, διπλασίασε το επενδυτικό της σχέδιο για την βρετανική της θυγατρική, Scottish Power, στα 31,37 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο 2024-2028.

Σύμφωνα με το Reuters, το αυξημένο επενδυτικό σχέδιο έρχεται καθώς η νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας προσπαθεί να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια λίρες μέσω ξένων επενδύσεων στη χώρα, συμπληρώνοντας αισίως 100 ημέρες στην εξουσία και υποδεχόμενη κορυφαίους επιχειρηματικούς ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής στις 14 Οκτωβρίου.

«Δημιουργούμε τις συνθήκες για να ευδοκιμήσουν οι επιχειρήσεις και η Διεθνής Σύνοδος Κορυφής για τις Επενδύσεις θα αποτελέσει εφαλτήριο για το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να αποτελέσει μοχλό καινοτομίας και επενδύσεων», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer σε δήλωσή του την Πέμπτη (10/10).

Η Iberdrola, η οποία λειτουργεί ήδη σταθμούς παραγωγής ενέργειας και ενεργειακά δίκτυα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι περίπου τα 2/3 της επένδυσής της θα κατευθυνθούν σε δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας.

Στα 58 δισ. οι αναγκαίες επενδύσεις στα δίκτυα

Ο διαχειριστής μεταφοράς ενέργειας της Βρετανίας δήλωσε ότι θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους περίπου 58 δισεκατομμυρίων λιρών στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας για να αντιμετωπιστεί η τεράστια αύξηση των έργων ανανεώσιμης ενέργειας που αναμένεται, καθώς η Βρετανία προσπαθεί να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης των Εργατικών για την απαλλαγή του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνθρακα έως το 2030 απαιτούν επίσης μεγάλη αύξηση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

«Πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στις σαφείς και σταθερές πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί σημαντική ώθηση για την οικονομία και την πορεία προς την πράσινη ενεργειακή ασφάλεια και το Net Zero», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Iberdrola και πρόεδρος της Scottish Power, Ignacio Galan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης