Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο – Έρχονται νέες μειώσεις από τη Fed

ΗΠΑ: Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο – Έρχονται νέες μειώσεις από τη Fed
Ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,3% έναντι 3,2% τον Αύγουστο
Oριακά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, εν μέσω αναμονής των αγορών για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ στη νομισματική πολιτική της.

Όπως ανακοίνωση σήμερα (10/10) η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 2,4% έναντι 2,5% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,3%.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,2%, χωρίς μεταβολή σε σχέση με τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 0,1%.

Ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,3% έναντι 3,2% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,3% έναντι 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα επιτόκια της Fed

Μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων της Πέμπτης, οι αγορές δίνουν 85% πιθανότητες για μια μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) τον Νοέμβριο.

Πριν από τα στοιχεία της Πέμπτης, οι εν λόγω πιθανότητες ήταν στο 76%, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης