Η GIP αγόρασε το 50% των υπεράκτιων έργων της Orsted στις ΗΠΑ

Η GIP αγόρασε το 50% των υπεράκτιων έργων της Orsted στις ΗΠΑ

Οι μετοχές ανήκαν στο παρελθόν στην Eversource

Η Skyborn Renewables της Global Infrastructure Partners (GIP) απέκτησε το 50% της ιδιοκτησίας της Orsted's Revolution Wind (προηγουμένως αυτό το ποσοστό κατείχε η εταιρεία κοινής ωφελείας Eversource Energy) ισχύος 704 MW, που βρίσκεται υπό κατασκευή στα ανοικτά των ακτών του Κονέκτικατ και του Ρόουντ Άιλαντ.

Εκτός από την Revolution Wind, η Skyborn θα αναλάβει επίσης το 50% του ήδη τεθεί σε λειτουργία του South Fork Wind των 132 MW.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με τους Global Infrastructure Partners και Skyborn στο South Fork Wind και Revolution Wind, δύο έργα που είναι ιστορικά και κεντρικά για τις ενεργειακές προτεραιότητες της Αμερικής», δήλωσε ο David Hardy (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Americas της Orsted).

«Η GIP είναι ένας αξιόπιστος και μακροχρόνιος παγκόσμιος συνεργάτης της Ørsted και φέρνει εμπειρία παγκόσμιας κλάσης στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Η ηγεσία και η καινοτομία του Orsted στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τους καθιστά ιδανικό συνεργάτη και είμαστε περήφανοι που χτίζουμε μαζί την επιτυχημένη πορεία μας.

Αυτή η τέταρτη στρατηγική συνεργασία υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και την παροχή βιώσιμων λύσεων σε κλίμακα», δήλωσε ο Salim Samaha (συνεργάτης και παγκόσμιος επικεφαλής ενέργειας της Global Infrastructure Partners).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης