Επιχειρήσεις

Αλλαγές στη Διοίκηση της Sunlight Group

Αλλαγές στη Διοίκηση της Sunlight Group
Ο Holger Aschke διαδέχεται τον Martin Hartmann στη θέση του Chief Commercial Officer (CCO)

Η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον τομέα της ενδοεφοδιαστικής, ανακοινώνει μια σημαντική αλλαγή στη διοικητική της σύνθεση.

Από τις 4 Οκτωβρίου 2024, ο Holger Aschke διαδέχεται τον Martin Hartmann στη θέση του Chief Commercial Officer (CCO), ενώ ο Martin Hartmann παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέτοχος του Ομίλου.

Ο Holger Aschke διαθέτει μακρά εμπειρία στον κλάδο και αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας στον συγκεκριμένο ρόλο. Από τον Αύγουστο του 2021, διετέλεσε Managing Director της Triathlon Holding GmbH, όπου επικεντρώθηκε στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη και τις Διεθνείς Αγορές.
Προηγουμένως, κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Προέδρου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην EnerSys, καθώς και του Αντιπροέδρου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για τη Reserve Power – EMEA από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2016. Υπό την ευθύνη του, ο Όμιλος Sunlight θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, υπογράμμισε: «Η συμβολή του Martin Hartmann ήταν ανεκτίμητη για τη Sunlight Group. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αφοσίωση που επέδειξε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Παράλληλα, είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο κεφάλαιο στη διοικητική μας σύνθεση. Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες του Holger να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες και να προετοιμάσει την επόμενη γενιά ταλέντων στις πωλήσεις. Μαζί, θα συνεχίσουμε να προωθούμε την καινοτομία, να ενισχύουμε την ικανοποίηση των πελατών μας και να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία».

 

Ο Holger Aschke δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω τον ρόλο του Chief Commercial Officer. Ανυπομονώ να συνεχίσω το σημαντικό έργο του Martin και μαζί με την αφοσιωμένη ομάδα της Sunlight να προάγουμε την καινοτομία και να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας».

 

Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics), και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές. Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες. Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό. Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια. Ως υπερήφανο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.

H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.the-sunlight-group.com/en/global/

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης