Τελευταία Νέα

Η Nordex έλαβε σκωτσέζικη παραγγελία 66 MW για νέο χερσαίο αιολικό πάρκο

Η Nordex έλαβε σκωτσέζικη παραγγελία 66 MW για νέο χερσαίο αιολικό πάρκο

Το Douglas West Extension θα διαθέτει 12 τουρμπίνες με 30ετή σύμβαση υπηρεσιών

Η Nordex (ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών στον κόσμο με έδρα τη Γερμανία), έλαβε παραγγελία 66 MW στη Σκωτία για ένα νέο χερσαίο αιολικό πάρκο που κατασκευάζει η Capital Dynamics.

Το Douglas West Extension (χερσαίο έργο αιολικής ενέργειας ισχύος 71,5 MW) κατασκευάζεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γλασκώβης σε μια αγροτική περιοχή στο South Lanarkshire.

Βάσει της συμφωνίας, η Nordex θα προμηθεύσει 12 στρόβιλους N149/5.X και σύμβαση Premium Service για 30 χρόνια.

Η τοποθεσία χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές συνθήκες συνεχούς ανέμου, οι οποίες επιτρέπουν πολύ υψηλό βαθμό αξιοποίησης του υλικού, είπε η Nordex.

Το Douglas West Extension είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συμπλέγματος αιολικών πάρκων με πολλές υπάρχουσες και εγκεκριμένες τοποθεσίες στη γύρω περιοχή, πρόσθεσε.

Από το καλοκαίρι του 2025, η Nordex θα προμηθεύει και θα εγκαθιστά τα μηχανήματα σε σωληνωτούς χαλύβδινους πύργους με ύψος πλήμνης 125 μέτρων, τηρώντας έτσι το απαιτούμενο συνολικό ύψος κατασκευής των 200 μέτρων για κάθε μονάδα.

Ο Jason Welch (Διευθύνων Σύμβουλος της Nordex για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία), δήλωσε: «Είναι τιμή μας που παραδίδουμε τουρμπίνες υψηλής απόδοσης στον πολύτιμο πελάτη μας, την Capital Dynamics, για το έργο Douglas West Extension.

Αυτό θα είναι άλλο ένα μεγάλο χερσαίο έργο αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα βοηθήσει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας και στην αύξηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας και ασφάλειας της χώρας».
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης