Τελευταία Νέα

Νορβηγία: Επιδοτήσεις 3,3 δισ. για διαγωνισμό πλωτής αιολικής ενέργειας (Reuters)

Νορβηγία: Επιδοτήσεις 3,3 δισ. για διαγωνισμό πλωτής αιολικής ενέργειας (Reuters)
Οι σχεδιαζόμενες επιδοτήσεις από το νορβηγικό κράτος υπολογίστηκαν με βάση ένα μέσο έργο μεγέθους περίπου 500 MW
Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (7/10) πως σχεδιάζει να διαθέσει έως και 35 δισεκατομμύρια κορώνες (3,29 δισεκατομμύρια δολάρια) υπό τη μορφή επιδοτήσεων στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για εμπορική ανάπτυξη της πλωτής αιολικής ενέργειας.

«Η Νορβηγία έχει τεράστιο δυναμικό για την πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια στην ηπειρωτική της υφαλοκρηπίδα, αλλά επειδή η τεχνολογία είναι ακόμη ανώριμη και ακριβή, απαιτείται κυβερνητική στήριξη για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Terje Aasland, σύμφωνα με το Reuters.

Το αναμενόμενο κόστος κατασκευής πλωτών αιολικών πάρκων έχει εκτοξευθεί σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις, καθώς ο πληθωρισμός έπληξε τους κατασκευαστές ανεμογεννητριών και άλλους προμηθευτές, οδηγώντας τους πρώτους στο να ζητήσουν σημαντική κρατική στήριξη.

Οι σχεδιαζόμενες επιδοτήσεις από το νορβηγικό κράτος υπολογίστηκαν με βάση ένα μέσο έργο μεγέθους περίπου 500 MW, όπως δήλωσε η κυβέρνηση.

Το πόση υπεράκτια αιολική δυναμικότητα θα μπορεί να υποστηριχτεί από το εν λόγω χρηματοδοτικό πλαίσιο, θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από ενδεχόμενες μεταβολές στο κόστος, την ωριμότητα των έργων και την απαίτηση απόδοσης των εταιρειών που υποβάλλουν προσφορές, ανέφερε η κυβέρνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης