Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Γερμανία ενεργοποιεί την πιο ισχυρή γεννήτρια στην ιστορία (Ecoticias)

Η Γερμανία ενεργοποιεί την πιο ισχυρή γεννήτρια στην ιστορία (Ecoticias)

Τεράστιο επίτευγμα στη στροφή της χώρας σε περιβαλλοντικές ενεργειακές λύσεις

Η προσπάθεια της Γερμανίας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) σημειώνει σημαντική πρόοδο με την τρέχουσα κίνηση των RWE στην πρωτοβουλία πράσινου υδρογόνου 300 MW (εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με αέριο του Lingen).

Σύμφωνα με το ecoticias.com, κατά τη διάρκεια αυτής της 3ης φάσης του έργου μεγάλης κλίμακας, ανατέθηκαν στην Sunfire και στην Bilfinger να φέρουν τα επόμενα 100 MV ηλεκτρικής ενέργειας ηλεκτρολύτη online, μέχρι το 2027.

Αυτή η πρόοδος υποδηλώνει ένα τεράστιο επίτευγμα στη στροφή της Γερμανίας σε περιβαλλοντικές ενεργειακές λύσεις, ειδικά για βιομηχανικούς πελάτες στην Κάτω Σαξονία καθώς και στις περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

 

Ενίσχυση των προσπαθειών βιώσιμου υδρογόνου της RWE

Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες βιώσιμης υδρογόνου της RWE, η Sunfire θα παρέχει έναν αλκαλικό ηλεκτρολύτη 100 MW προσθέτοντας στη συνολική ικανότητα της πρωτοβουλίας.

Η προσθήκη θα ενσωματώνει 10 αλκαλικές μονάδες υπό πίεση, όλες αποτελεσματικές για την παραγωγή 10 MW περιβαλλοντικού υδρογόνου.

Ο Nils Alday (Διευθύνων Σύμβουλος της Sunfire), σημείωσε το διακεκριμένο μέρος της Sunfire στις εκτεταμένες εξελίξεις υδρογόνου παγκοσμίως, τονίζοντας ότι η εταιρεία είναι μεταξύ των περιορισμένων κατασκευαστών που μπορούν να κατασκευάσουν ηλεκτρολύτες βιομηχανικού επιπέδου.

Η Sunfire τονίζει την ικανότητά της με αυτή τη σημαντική παραγγελία από την RWE, συνεχίζοντας την τρέχουσα συνεργασία της μετά την εγκατάσταση ενός προκαταρκτικού ηλεκτρολύτη στην ακριβή τοποθεσία Lingen νωρίτερα.

Ο αλκαλικός ηλεκτρολύτης υπό πίεση της Sunfire θα είναι θεμελιώδης στην πρωτοβουλία GET H2 Nukleus της RWE, με στόχο την παροχή περιβαλλοντικού υδρογόνου στους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Το 2027, όταν θα λειτουργήσει πλήρως, το εργοστάσιο θα αποδίδει ανά ώρα έως και δύο τόνους υδρογόνου, καλύπτοντας ένα εκτεταμένο τμήμα των ενεργειακών απαιτήσεων για την κατασκευή καθώς και άλλες βιομηχανικές εξελίξεις στη χώρα.

 

Βελτίωση παραγωγής Η2 της RWE με προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρόλυσης

Ενώ το υλικό για το έργο παρέχεται από την Sunfire, η Bilfinger (πρωτοπόρος στη βιομηχανική κατασκευή), θα λειτουργήσει με τη ζωτική ενσωμάτωση της τεχνολογίας ηλεκτρόλυσης στην τρέχουσα υποδομή της RWE.

Η ζυγαριά Bilfinger ενσωματώνει την ανάπτυξη, την παράδοση, καθώς και τη ρύθμιση βοηθητικών συστημάτων όπως το νερό μαζί με την επεξεργασία υδρογόνου, τη συμπίεση, καθώς και τεχνολογίες ελέγχου.

Αυτή η ικανότητα είναι κρίσιμη για να εγγυηθεί την αποτελεσματική διαδικασία της εγκατάστασης καθώς και την αξιοπιστία της κατασκευής υδρογόνου.

Ο Thomas Schulz (Διευθύνων Σύμβουλος Bilfinger Group), τόνισε ότι η νέα μονάδα ηλεκτρολύτη του Lingen είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη μετατόπιση των ενεργειακών συστημάτων της Γερμανίας προς πιο αποτελεσματικές και οικολογικές τεχνολογίες.

Η συνεισφορά της εταιρείας θα βοηθήσει στην ενίσχυση ολόκληρης της διαδικασίας παραγωγής υδρογόνου, προσθέτοντας στους στόχους της RWE για τη δημιουργία μιας πλήρως ενσωματωμένης περιβαλλοντικής αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου για βιομηχανικά τελωνεία.

 

Τα στάδια της περιβαλλοντικής παραγωγής υδρογόνου

Το ευρύτερο όραμα της RWE για το περιβαλλοντικό υδρογόνο εστιάζει στην ανάπτυξη GET H2 Nukleus, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την OGE μαζί με την Nowega για τη σύνδεση των ανέσεων παραγωγής υδρογόνου με βιομηχανικούς πελάτες.

Το πρώτο στάδιο αυτής της πρωτοβουλίας πρόκειται να ξεκινήσει το 2025 με τη Linde Engineering να χορηγεί έναν ηλεκτρολύτη 100 MW.

Το δεύτερο στάδιο που παρέχεται με έναν ακόμη ηλεκτρολύτη 100 MW από την ITM Power, θα ενισχύσει την ισχύ παραγωγής.

 

Το επόμενο στάδιο (βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη με τη Sunfire και το Bilfinger), θα παραδώσει ολόκληρη την ισχύ στα 300 MW έως το 2027.

Η Doctor Sopna Sury (COO Hydrogen της RWE Generation), εξέφρασε την πεποίθηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, υποστηρίζοντας ότι τα αρχικά 200 MW Η ισχύς του ηλεκτρολύτη προχωρά καλά.

Υποστήριξε ότι η υπογραφή της Sunfire μαζί με την Bilfinger για το επόμενο στάδιο της πρωτοβουλίας παρέχει μια ισχυρή ένδειξη για τις εταιρείες που σχεδιάζουν να αλλάξουν τις διαδικασίες τους σε βιώσιμο υδρογόνο, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της RWE να είναι η πρωτοπόρος της αλλαγής υδρογόνου στην Ευρώπη.

 

Στο δρόμο για το μέλλον

Η συνεργασία της RWE με τη Sunfire και με την Bilfinger συμβολίζει ένα σημαντικό στάδιο στο βιώσιμο ταξίδι υδρογόνου της Γερμανίας.

Αυξάνοντας την ισχύ του ηλεκτρολύτη στα 300 MW, το εργοστάσιο του Lingen αναμένεται να γίνει θεμελιώδες μέρος της βιομηχανικής απανθρακοποίησης στην περιοχή.

Καθώς η RWE αυξάνει την αποφασιστική της ανάπτυξη GET H2 Nukleus, ανοίγει δρόμο για ένα καθαρότερο μέλλον καθώς και με υδρογόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης