Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην Ithaca Energy πέρασαν οι επιχειρήσεις της Eni στη Βόρεια Θάλασσα

Στην Ithaca Energy πέρασαν οι επιχειρήσεις της Eni στη Βόρεια Θάλασσα

 

Αγοράζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Eni που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βρετανία

 

Η Ithaca Energy ολοκλήρωσε μια συμφωνία 754 εκατομμυρίων λιρών (993 εκατομμύρια δολάρια) για την αγορά σχεδόν του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της Eni στο Ηνωμένο Βασίλειο που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δημιουργόντας μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, η ιταλική Eni απέκτησε μερίδιο περίπου 38,7% στην Ithaca Energy που εστιάζει στη Βόρεια Θάλασσα και διόρισε τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni UK, Luciano Vasques, ως διευθύνοντα σύμβουλο του συνδυασμένου ομίλου.

Η κίνηση είναι μέρος της λεγόμενης στρατηγικής «δορυφόρου» της Eni μέσω της οποίας έχει αναπτύξει επιχειρήσεις που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές που ενδιαφέρονται για αυτές τις περιοχές.
Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, η Eni δημιούργησε την Azule Energy, μια κοινοπραξία με την BP με επίκεντρο την Αγκόλα και την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας Vaar Energi με μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών.
Η Ithaca αγοράζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Eni που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βρετανία, εξαιρουμένων των περιουσιακών της στοιχείων στη Θάλασσα της Ανατολικής Ιρλανδίας και των δραστηριοτήτων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS).

Ο Όμιλος Delek που είναι εισηγμένος στο Τελ Αβίβ μέχρι πρόσφατα κατείχε μερίδιο 82,70% στην Ithaca σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, κατέχει πλέον το 50,7% με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Η Eni είναι «ένας πλήρως αφοσιωμένος, μακροπρόθεσμος και υποστηρικτικός μέτοχος της Ithaca», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης