Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: 125 εκατ. δολ. για έρευνα για μπαταρίες και αποθήκευση ενέργειας

ΗΠΑ: 125 εκατ. δολ. για έρευνα για μπαταρίες και αποθήκευση ενέργειας

Οι ερευνητικές ομάδες θα αναπτύξουν επιστημονικές έννοιες για να επηρεάσουν την απανθρακοποίηση και την ενσωμάτωση καθαρής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο 

Στις 4/9 το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) ανακοίνωσε χρηματοδότηση 125 εκατομμυρίων δολαρίων για 2 ομάδες «Ενεργειακού Κόμβου Καινοτομίας» αποσκοπώντας στην παροχή της επιστημονικής βάσης που απαιτείται για τη δημιουργία και την επιτάχυνση τεχνολογιών επόμενης γενιάς πέρα ​​από τη σημερινή γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου.

Αυτές οι ερευνητικές ομάδες πολλών ιδρυμάτων με επικεφαλής το Εθνικό Εργαστήριο Argonne και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, θα αναπτύξουν επιστημονικές έννοιες και κατανόηση για να επηρεάσουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές και την ενσωμάτωση καθαρής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, όπως οι μπαταρίες Li-ion και οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος, είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.

Οι αναδυόμενες εφαρμογές θα απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας, ασφαλέστερη λειτουργία, χαμηλότερο κόστος και ποικιλία υλικών για την κατασκευή μπαταριών.

Οι απαιτήσεις και τα οφέλη

Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί καλύτερη κατανόηση των θεμελιωδών επιστημών μπαταριών και υλικών για να επιτραπούν κλιμακούμενα σχέδια μπαταριών με ευέλικτες και αναστρέψιμες δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας πέρα ​​από αυτό που είναι επί του παρόντος εφικτό.

Πρόσθετα οφέλη μπορεί να περιλαμβάνουν τον μετριασμό των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την τρέχουσα παραγωγή μπαταριών.

«Η παροχή της επιστημονικής βάσης για την επιτάχυνση αυτής της σημαντικής έρευνας είναι το κλειδί για την οικονομία μας και η διασφάλιση ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του τρόπου αποθήκευσης και χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα σημερινά βραβεία παρέχουν στις ομάδες μας Energy Innovation Hub τα εργαλεία και τους πόρους για να λύσουν μερικά από τα πιο δύσκολα επιστημονικά προβλήματα που περιορίζουν την ικανότητά μας να απελευθερώνουμε τις ανθρακούχες μεταφορές και να ενσωματώνουμε καθαρή ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο», δήλωσε η Harriet Kung (Αναπληρώτρια Διευθύντρια του DOE για το Office of Science).

 

Σχετικά με τις δύο ομάδες «Ενεργειακού Κόμβου Καινοτομίας»

Οι δύο ομάδες «Ενεργειακού Κόμβου Καινοτομίας» είναι η Energy Storage Research Alliance (ESRA) με επικεφαλής το Argonne National Laboratory και η Aqueous Battery Consortium (ABC) με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Stanford.

Η ESRA θα παρέχει το επιστημονικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη νέων συμπαγών μπαταριών για λύσεις μεταφοράς βαρέως τύπου και αποθήκευσης ενέργειας για το δίκτυο με έμφαση στην επίτευξη πρωτοφανούς μοριακού ελέγχου της χημικής αντιδραστικότητας, της επιλεκτικότητας ιόντων και της κατευθυντικής μεταφοράς σε πολύπλοκα ηλεκτροχημικά κύτταρα.

Το ABC θα επικεντρωθεί στη δημιουργία της επιστημονικής βάσης για ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας μπαταριών νερού για τεχνολογίες αποθήκευσης δικτύου μεγάλης διάρκειας.

Αυτές οι δύο ομάδες θα δώσουν προτεραιότητα στη μελέτη και τη χρήση υλικών με αφθονία στη Γη για τον μετριασμό των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αποτελούνται από πολλαπλά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Ιστορικά Μαύρων Κολεγίων και Πανεπιστημίων (HBCUs) και άλλων Ιδρυμάτων Εξυπηρέτησης Μειονοτήτων (MSIs). Τα έργα παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη εργατικού δυναμικού στην έρευνα αποθήκευσης ενέργειας και την έρευνα χωρίς αποκλεισμούς που περιλαμβάνει διαφορετικά άτομα από διαφορετικά ιδρύματα.

Οι ομάδες επιλέχθηκαν με ανταγωνιστική αξιολόγηση από ομοτίμους στο πλαίσιο της Ανακοίνωσης Ευκαιριών Χρηματοδότησης του DOE για το Πρόγραμμα «Ενεργειακού Κόμβου Καινοτομίας»: Έρευνα για την ενεργοποίηση μπαταριών επόμενης γενιάς και αποθήκευση ενέργειας.

Ενώ επικεντρώθηκε στη βασική επιστήμη, η Ανακοίνωση Ευκαιρίας Χρηματοδότησης αναπτύχθηκε σε συντονισμό μέσω της Κοινής Ομάδας Στρατηγικής του DOE για τις μπαταρίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης