Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή άνοδος για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,08% για τον Nasdaq

Wall Street: Οριακή άνοδος για τον S&P, 1% για τον energy sector και 0,08% για τον Nasdaq

39 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P θα υπερβεί τις 6.000 μονάδες αλλά οι επομένες τρεις εβδομάδες θα χαρακτηρισθούν από volatility .

Ο Dow Jones κέρδισε 39 μονάδες ή 0,09% στις 42.196 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,01% στις 5.709 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,08% στις 698,88 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,08% στις 17.925 μονάδες.

H Nike υποχώρησε περισσότερο από 6% αφού ο γίγαντας των sneaker εξέδωσε προβλέψεις για ολόκληρο το έτος ενόψει της αλλαγής του CEO του. Η Tesla σημείωσε πτώση 3% μετά την ανακοίνωση των αριθμών παράδοσης, αν και ο τεχνολογικός τομέας ενισχύθηκε από την άνοδο της Nvidia.
Αυτό ακολουθεί μαι πτώτική συνεδρίαση μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ η οποία περιόρισε την διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων. Οι επενδυτές ετοιμάζονται για περισσότερη αβεβαιότητα καθώς το Ισραήλ ξεκινά μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο και οι εντάσεις κλιμακώνονται με την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Οι τιμές του West Texas Intermediate αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη, μετά τα νέα για τη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, στη συνέχεια οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά τους.

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, υποχώρησε μετά από μια απότομη άνοδο την Τρίτη.
Τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο. Αυτό έρχεται εν όψει της έκθεσης μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων της Παρασκευής, η οποία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της αγοράς και στην επόμενη κίνηση των επιτοκίων της Federal Reserve καθώς ξεκινά ο κύκλος περικοπών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης