Περιβάλλον

Δ. Αυγερινοπούλου: Η προστασία του περιβάλλοντος και η κυκλική οικονομία μπορούν να γίνουν πράξη

Δ. Αυγερινοπούλου: Η προστασία του περιβάλλοντος και η κυκλική οικονομία μπορούν να γίνουν πράξη
Το μήνυμά της στην Τελετή Βράβευσης των νικητών των Environmental Αwards 2024
Τα συγχαρητήριά της στους νικητές των Environmental Αwards 2024, των μοναδικών  βραβείων που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες και προγράμματα, έδωσε η Δρ. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ν. Ηλείας Ν.Δ., και Μέλος του προεδρείου της Κριτικής Επιτροπής, το απόγευμα της Δευτέρας, στη διάρκεια της Τελετής Απονομής, που φιλοξενήθηκε Anais Club.

Η κα. Αυγερινοπούλου, στην ομιλία της, ενθάρρυνε όλους τους νικητές να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα τη δουλειά τους, τονίζοντας ότι «ήταν ευχάριστη έκπληξη η υποδοχή τόσο καινοτόμων πρωτοβουλιών στα βραβεία, που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος και η κυκλική οικονομία μπορούν να γίνουν πράξη και να αποτελέσουν μοχλό προς έναν πράσινο μετασχηματισμό, που αποτελεί και βασικό στόχο της κυβέρνησης».

Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental  Αwards 2024 αποδεικνύουν ότι σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την  προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων.

 1_32.jpg

Τα Environmental  Αwards 2024 περιλάμβαναν τρεις κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στην διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης. Έτσι, Environmental Team of the Year αναδείχτηκε η  ΔΕΣΦΑ Α.Ε, Environmental Service Provider of the Year αναδείχτηκε ο OLYMPIOS GROUP και Environmental Stewardship of the Year αναδείχτηκε η  LAMDA Development, με τις ομάδες τους να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από την κα. Αυγερινοπούλου.

Επίσης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής απένειμε τιμητικές διακρίσεις στην Λορέττα Γαΐτη αναφορικά με την συμβολή της στην κατασκευή του  Μουσείου Γιάννη Γαΐτη – Γαβριέλλας Σίμωσι στην Ίο, στον Καθηγητή Γιώργο Γιαννή για το έργο που επιτελεί για την υιοθέτηση του ορίου ταχύτητας των 30 χλμ./ώρα σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις παγκοσμίως, ως βασική πολιτική για πιο ασφαλείς, υγιείς και πράσινες πόλεις και στον Αλκιβιάδη Τάττο αναφορικά με την ιδιωτική του πρωτοβουλία να κατασκευάσει και να συντηρεί το Ανοικτό Θέατρο της Χώρας Άνδρου καθώς και στην διεξαγωγή επί μια  δεκαετία,  των Φεστιβάλ Άνδρου.

Στόχος αυτών των μοναδικών  βραβείων, που διοργάνωσε για 7η χρονιά η BΟUSSIAS Events, είναι να κινητοποιήσουν επιχειρήσεις και οργανισμούς στη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να προβάλλουν τους νικητές των βραβείων και να προωθήσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία και κουλτούρα στο ευρύ κοινό, να ενθαρρύνουν στην ορθολογική διαχείριση των πόρων, να αναδείξουν πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία και να βελτιώσουν την εικόνα των επιχειρήσεων  και αποδείξουν τη δέσμευσή τους  για την εταιρική κοινωνική ευθύνη τους.

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και συζήτησαν για τις βέλτιστες πρακτικές και τα οφέλη που προκύπτουν από την ενίσχυση και την επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης