Metlen: Εξαγοράζει assets Ανανεώσιμων Πηγών 1,4 GW από την Westbridge στην Alberta Καναδά

Metlen: Εξαγοράζει assets Ανανεώσιμων Πηγών 1,4 GW από την Westbridge στην Alberta Καναδά
Οριστική συμφωνία με την Metlen ανακοινώνει ο καναδικός όμιλος
Σχετικά Άρθρα

Στην εξαγορά πέντε έργων ηλιακής φωτοβολταϊκής και BESS κλίμακας στην Αλμπέρτα, συνολικής ισχύος άνω των 1,4 GW από την Westbridge προχωρά η Metlen Energy & Metals.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Westbridge Renewable Energy Corporation το έργο Georgetown αρχικά πουλήθηκε στη Metlen Energy & Metals τον Δεκέμβριο του 2023 φέρνοντας περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε   ρευστότητα στην Εταιρεία.

Σε οριστική συμφωνία κατέληξε με την Metlen για εξαγορά τους από την δεύτερη στα παρακάτω projects:

Το Sunnynook Solar (270 MWac / 332 MWdc),έχει έγκριση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και BESS και άδεια υποσταθμού από την Επιτροπή κοινής ωφελείας της Αλμπέρτα, και πρόσφατα έλαβε άδεια για διασύνδεση στο δίκτυο της Αλμπέρτα τον Αύγουστο του 2024. Η προηγουμένως ανακοινωθείσα οριστική συμφωνία για τη Metlen Energy & Metals για την αγορά όλων των εκδομένων και σε κυκλοφορία μετοχών της Sunnynook Solar Inc. έχει τροποποιηθεί για να παραταθεί η ημερομηνία λήξης της συμφωνίας έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Το έργο Dolcy Solar έλαβε έγκριση AUC στις 17 Σεπτεμβρίου 2024. Το Dolcy είναι μια λύση πολλαπλών συστημάτων που συνδυάζει μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας με εγκεκριμένη χωρητικότητα έως και 300 MWac, μαζί με αποθήκευση μπαταρίας (BESS) με χωρητικότητα έως 200 MWh και σχετικό υποσταθμό. Η γραμμή μεταφοράς για τη σύνδεση της εγκατάστασης με το δίκτυο έχει πλέον αδειοδοτηθεί.

Το Eastervale Solar (300 MWac / 345 MWdc), έχει υποβάλει αίτηση για Έγκριση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και BESS ενή η άδεια υποσταθμού σε εκκρεμότητα με την Επιτροπή κοινής ωφελείας της Αλμπέρτα, και στο στάδιο 3 της διαδικασίας διασύνδεσης AESO που περιλαμβάνει την άδεια της γραμμής μεταφοράς για τη σύνδεση της εγκατάστασης με την ηλεκτρική σύστημα.

Το Red Willow Solar (225 MWac / 290 MWdc), που υπέβαλε την αίτησή του για έγκριση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και BESS και άδεια Υποσταθμού με την AUC τον Αύγουστο του 2024 και το έργο θα εισέλθει στο στάδιο 3 του έργου διασύνδεσης AESO το 4ο τρίμηνο.

Η Westbridge, σύμφωνα με την ανακοίνωση  διαθέτει επί του παρόντος περισσότερα από 1 GW ηλιακών και αποθήκευσης πρώιμου σταδίου και αυτόνομα έργα BESS στην Αλμπέρτα και το Οντάριο υπό αξιολόγηση ενώ συνεχίζει να αξιολογεί πρόσθετες ευκαιρίες σε αυτές τις περιοχές καθώς και στη Βρετανική Κολομβία.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης