Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Όχι» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Πελοποννήσου στην εγκατάσταση αιολικών σε Μάνη και Αρκαδία

«Όχι» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Πελοποννήσου στην εγκατάσταση αιολικών σε Μάνη και Αρκαδία
H μαζική αντίδραση κατοίκων και φορέων της Μάνης, αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, για τις οποίες έχουν κατατεθεί Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, έφερε μία πρώτη νίκη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε για αρκετές ώρες την Πέμπτη (26/9).

Η απόφαση για τις ανεμογεννήτριες σε Μάνη και Άγιο Πέτρο Κυνουρίας ήταν αρνητικές και σε αυτό συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς και η περιφερειακή αρχή, ενώ για τις ανεμογεννήτριες στην Αργολίδα, η επιτροπή με απόφαση των συμβούλων της περιφερειακής αρχής (διαφώνησε η μειοψηφία), επεστράφη η ΜΠΕ και ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία, ώστε να ξαναδούν το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. Να σημειώσουμε πως την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο κ. Κασσελάκης, ενώ υπήρξαν στιγμές με εντάσεις και υψηλούς τόνους.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεικτό τρόπο στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Αδαμοπούλου. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ενώ η συνεδρίαση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολιτών, πολιτικών και των ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η επιτροπή με πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με τον διακριτικό τίτλο «MORES II», στην περιοχή της Μάνης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης