Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Η EnBW αναζητά ελικόπτερα για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Γερμανία: Η EnBW αναζητά ελικόπτερα για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η ενεργειακή εταιρεία  προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό - Η έναρξη της προγραμματισμένης συμφωνίας είναι η 1η Απριλίου 2025 και θα διαρκέσει έως τις 31/3/2032 (renews.biz)

Η EnBW (ενεργειακή εταιρεία με έδρα την Καρλσρούη της Γερμανίας) προκήρυξε διαγωνισμό για παροχή ελικοπτέρων για την εξυπηρέτηση των γερμανικών υπεράκτιων αιολικών πάρκων της, σύμφωνα με το renews.biz.

Η κατασκευαστική εταιρεία λειτουργεί 2 υπεράκτια αιολικά πάρκα στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα, το Hohe See και το Albatros, με το έργο He Dreiht των 960 MW να αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό έως τις αρχές του 2026.

Το He Dreiht βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το υπάρχον EnBW Hohe See Wind Park.

Η EnBW διαθέτει επίσης δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα, το Baltic 1 και το 2, στη Βαλτική Θάλασσα.

Η EnBW σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ελικόπτερα για την υπεράκτια μεταφορά προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των αποσκευών κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση με τον πάροχο υπηρεσιών, το φορτίο, συμπεριλαμβανομένων των επικίνδυνων εμπορευμάτων, θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί με ελικόπτερο.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα παράσχει ένα ελικόπτερο εγκεκριμένο να πετά εντός του γερμανικού και του ολλανδικού εναέριου χώρου καθώς και να πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να εργαστεί ως ελικόπτερο ανοικτής θαλάσσης.

Η EnBW δεν προβλέπει μόνιμη ναύλωση ελικοπτέρου σε όλη τη φάση της σύμβασης. Αντίθετα, πρέπει να συμφωνηθεί μια συμφωνία πλαίσιο.


Οι απαιτήσεις για τη λειτουργία των ελικοπτέρων

Το ελικόπτερο πρέπει να μπορεί να προσεγγίζει το κατάστρωμα προσγείωσης του ελικοπτέρου Hohe See OSS καθώς και τα γειτονικά αιολικά πάρκα (όπως το BARD Offshore 1 ή το Global Tech I) και τους σταθμούς μετατροπέων (BorWin Gamma, BorWin Beta) των λειτουργιών του δικτύου μετάβασης.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να προσεγγιστούν πλοία εγκατάστασης ή πλοία λειτουργίας (SOV) με ελικοφόρα.

Το ελικόπτερο πρέπει να είναι ικανό να εκτελεί εργασίες ανύψωσης ελικοπτέρου (HHO) για βαρούλκο σε περιοχές υπεράκτιων στροβίλων των αιολικών πάρκων Hohe See, Albatros και He Dreiht καθώς και σε SOV.

Το ελικόπτερο πρέπει να μπορεί να σύρει υλικό από και προς τα πλοία, τις πλατφόρμες και τους υπεράκτιους στρόβιλους.

Η έναρξη της προγραμματισμένης συμφωνίας πλαισίου είναι η 1η Απριλίου 2025 και θα διαρκέσει έως τις 31/3/2032.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης