Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Iberdrola εγκαινίασε το Saint-Brieuc 496 MW στα ανοιχτά της Γαλλίας

Η Iberdrola εγκαινίασε το Saint-Brieuc 496 MW στα ανοιχτά της Γαλλίας

Το έργο κόστισε 2,4 δισ. ευρώ

Η Iberdrola (ισπανική πολυεθνική εταιρεία κοινής ωφελείας με έδρα το Μπιλμπάο) εγκαινίασε το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saint-Brieuc ισχύος 496 MW στα ανοιχτά της Γαλλίας.

Με επένδυση 2,4 δισ. ευρώ, το έργο ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2012 και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2024, μετά από 3 χρόνια κατασκευής.

Αποτελείται από 62 στρόβιλους, ο καθένας με ισχύ 8 MW, ο πιο ισχυρός που έχει εγκατασταθεί στη Γαλλία μέχρι σήμερα.

Οι κατασκευαστικές εργασίες υποστήριξαν περισσότερες από 1700 θέσεις εργασίας, 500 σε τοπικό επίπεδο, και συμμετείχαν μια σειρά εταιρειών, όπως η Siemens-Gamesa (τουρμπίνες), η κοινοπραξία Navantia Windar (θεμέλια και μεταβατικά κομμάτια), η Haizea (πύργοι), η Prysmian (καλωδίωση) και η Van Oord (εγκατάσταση).

Συνολικά, περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές εταιρείες εργάστηκαν στο πρόγραμμα.


Ο εκτελεστικός (πρόεδρος της Iberdrola Ignacio Galan) δήλωσε:

«Αυτό το έργο θέτει τα θεμέλια για τον υπεράκτιο αιολικό τομέα στη Γαλλία και καταδεικνύει ξεκάθαρα τις δυνατότητες που έχει αυτή η τεχνολογία να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και την εκβιομηχάνιση της Ευρώπης, συμβάλλοντας παράλληλα στην στόχους για το κλίμα, σύμφωνα με την έκθεση Ντράγκι».

Οι τουρμπίνες κατασκευάστηκαν από τη Siemens-Gamesa σε μια νέα εγκατάσταση στη Χάβρη και τα εξαρτήματα των θεμελίων του τζάκετ κατασκευάστηκαν εν μέρει και συναρμολογήθηκαν από τη Navantia Windar στο λιμάνι της Βρέστης.

Η ομάδα έργου και οι προμηθευτές της Iberdrola ξεπέρασαν μια σειρά από προκλήσεις για να παραδώσουν το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των δύσκολων θαλάσσιων συνθηκών.

Αναπτύχθηκαν καινοτόμες νέες τεχνικές και εξοπλισμός για τη στερέωση των θεμελίων του στροβίλου στον βυθό της θάλασσας, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που θέτουν οι σχηματισμοί σκληρών πετρωμάτων στον βυθό της θάλασσας (που αποτελούνται από πετρώματα βασάλτη).

Χρόνια σχεδιασμού αφορούσε τη διασφάλιση εκατοντάδων εταιρειών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού που παρέδωσαν εξαρτήματα και εξοπλισμό σύμφωνα με τις προδιαγραφές και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όλα υποστηριζόμενα από ομάδες ειδικών που οδήγησαν σε χιλιάδες μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και ανταποκρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών απαιτήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης