Τελευταία Νέα

Γερμανία: Αυξήθηκε η χωρητικότητα μπαταριών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Γερμανία: Αυξήθηκε η χωρητικότητα μπαταριών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Η κυβέρνηση δεν έχει σταθερούς στόχους για το τι αποθηκευτικό χώρο πρέπει να κατασκευαστεί

 

Η χωρητικότητα των μπαταριών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας που χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα τρίτο μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Πέμπτη, αντανακλώντας τις προσπάθειες που γίνονται ώστε τα δίκτυα να διαθέτουν περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.
Η κυβέρνηση του Βερολίνου θέλει η αιολική και η ηλιακή ενέργεια να αντιπροσωπεύουν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνέβαλαν κατά 60% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι απαιτούν αύξηση της αποθήκευσης για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης στο σύστημα και για τη μείωση της αστάθειας στις ενδοημερήσιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά. Η κυβέρνηση δεν έχει σταθερούς στόχους για το τι αποθηκευτικό χώρο πρέπει να κατασκευαστεί.

Οι εταιρείες με μπαταρίες μπορούν να επωφεληθούν πουλώντας ρεύμα όταν οι τιμές είναι υψηλές και γεμίζοντας την αποθήκη τους με ισχύ όταν οι τιμές είναι χαμηλές ή ακόμα και αρνητικές.

Μέτρα και μητρώο

«Παρατηρούμε μια ισχυρή αύξηση στην αποθήκευση μπαταριών με γνώμονα την αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας .
Ο εκπρόσωπος ανέφερε τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση των τελών και των εισφορών για τη νέα υποδομή και την επιτάχυνση των εγκρίσεων.Ένα μητρώο αγοράς που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, στο οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος, έδειξε ότι ολοκληρώθηκαν 1,8 γιγαβατώρες (GWh) χωρητικότητας στις 18 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 1,4 GWh την 1η Ιανουαρίου.
Πριν από μια εβδομάδα, η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας VPI, με την υποστήριξη του ενεργειακού trader Vitol, δήλωσε ότι θα επενδύσει έως και 450 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια σε έργα μπαταριών κυρίως στη θυελλώδη βορειοανατολική Γερμανία.
H RWE ίναι μεταξύ των τοπικών παικτών που δημιουργούν και λειτουργούν στοιχεία αποθήκευσης.
Μέχρι το τέλος του 2024, η RWE θα εκτοξεύσει δυναμικότητα 235 μεγαβατώρες στις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας Hamm και Neurath στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μεταξύ μιας σειράς έργων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε o εκπρόσωπος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης