Η Better Energy ανέβαλε έργο ηλιακής ενέργειας 3 GW λόγω έλλειψης ζήτησης στην Δανία

Η Better Energy ανέβαλε έργο ηλιακής ενέργειας 3 GW λόγω έλλειψης ζήτησης στην Δανία

Λόγω περιορισμένης αύξησης της ζήτησης - Montel

 

Η Δανέζικη εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Better Energy προχώρησε στην αναβολή εγχώριων ηλιακών έργων συνολικής ισχύος 3 GW μετά το 2030 λόγω της υποτονικής αύξησης της ζήτησης, ανέφερε την Τετάρτη.
Επεσήμανε ότι θα εργαστεί για την αναδιοργάνωση των σχεδίων της για τον καλύτερο χρόνο ανάπτυξης των μελλοντικών ενεργειακών πάρκων με την περιφερειακή αύξηση της ζήτησης.

«Κοιτάμε μια αγορά προς το 2030 όπου, αφενός, υπάρχει ανάγκη για πολλές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη. Αλλά από την άλλη πλευρά, εξετάζουμε επίσης μια κατάσταση της αγοράς όπου η υπόλοιπη ηλεκτροδότηση των κοινωνιών μας υστερεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rasmus Lildholdt Kjaer.

«Μέχρι τώρα, ήταν όσο το δυνατόν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στο μέλλον θα είναι πράσινη ενέργεια στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Έργα μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή υδρογόνου και την κατασκευή μπαταριών ακυρώθηκαν πρόσφατα ή τέθηκαν σε αναμονή σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή – εν μέρει λόγω έλλειψης ζήτησης στην αγορά.

Για παράδειγμα, η εταιρεία κοινής ωφελείας Orsted έθεσε πρόσφατα σε αναμονή τα σχέδια για έναν ηλεκτρολύτη 70 MW στη Σουηδία και ανέστειλε ένα μεγαλύτερο έργο 1,3 GW κοντά στην Κοπεγχάγη. Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo έχει επίσης αναβάλει τα σχέδια για εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στη Σουηδία κατά 1-2 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης