Η On.Energy απέκτησε έργα μπαταριών 480 MWh στην Καλιφόρνια

Η On.Energy απέκτησε έργα μπαταριών 480 MWh στην Καλιφόρνια

Η αμερικανική εταιρεία έχει στόχο την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων στα εργοτάξια το τελευταίο τρίμηνο του 2026

Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες και ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας (IPP), On.Energy (έχει έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα) έχει στην κατοχή της ένα χαρτοφυλάκιο συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες (BESS) στην Καλιφόρνια με συνολική χωρητικότητα 480 MWh.

«Το πακέτο αποτελείται από 9 έργα κλίμακας χρησιμότητας», ανέφερε η On.Energy σε ανάρτηση στο LinkedIn στις 16 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να είναι διαθέσιμες οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Τα προγράμματα που περιγράφονται από την εταιρεία ως «έργα κατανεμημένης παραγωγής σε κλίμακα χρησιμότητας», βρίσκονται στις νότιες και παράκτιες περιοχές της Καλιφόρνια και θα επιτρέψουν στην On.Energy να ενισχύσει τη θέση της στην τοπική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει άμεσα έργα ανάπτυξης με στόχο την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων στα εργοτάξια ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2026.

«Ορισμένα από τα έργα έχουν ήδη ισχύσει συμφωνίες για την εξαγωγή», ανέφερε η εταιρεία.

Η On.Energy διαθέτει επί του παρόντος 80 MWh εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας σε λειτουργία και κατασκευάζει επιπλέον 400 MWh. Η εταιρεία εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας 3 GWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης