Ενέργεια

Η Eni διαπραγματεύεται με ξένα funds την πώληση μετοχών της Plenitude

Η Eni διαπραγματεύεται με ξένα funds  την πώληση μετοχών της Plenitude

Τρεις εταιρείες συζητούν με τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο (Reuters)

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλά funds για την πιθανή πώληση μειοψηφικού μεριδίου μετοχών της θυγατρικής της Plenitude (επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας), όπως αποκάλυψαν στις 13/9 δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η πιθανή πώληση θα ήταν ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της Eni να προσελκύσει εξειδικευμένους επενδυτές για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης του ομίλου.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Eni ολοκλήρωσε την πώληση 7,6% της Plenitude στην Energy Infrastructure Partners.

Οι πηγές είπαν στο Reuters ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Eni και επενδυτών που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση χαμηλών εκπομπών άνθρακα βασίστηκαν σε μια αποτίμηση για Plenitude άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,08 δισεκατομμύρια δολάρια), που είναι η αξία στην οποία η EIP εισήγαγε το μετοχικό κεφάλαιο της μονάδας νωρίτερα αυτό το διάστημα. έτος.

Στο πλαίσιο της λεγόμενης δορυφορικής στρατηγικής της, η Eni δημιουργεί ξεχωριστές μονάδες που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα, και κλείνει συνεργασίες με επενδυτές που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους.

Τον Ιούλιο, ο ελεγχόμενος από το κράτος όμιλος ανακοίνωσε αποκλειστικές συνομιλίες με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία KKR για την πώληση έως και 25% της επιχείρησης βιοκαυσίμων Enilive.

 

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές

Μία από τις πηγές είπε ότι η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Apollo Capital Management, το ιδιωτικό μετοχικό ταμείο της Νορβηγίας HitecVision και η εταιρεία private equity Trilantic Europe με έδρα το Λονδίνο ήταν μεταξύ των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την πιθανή απόκτηση μεριδίου περίπου 10% στην Plenitude.

Η Ένι αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι Apollo, HitecVision και Trilantic δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχολιασμό.

Η Plenitude παράγει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πουλά ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και υπηρεσίες ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναπτύσσει ένα δίκτυο σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Στοχεύει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1 δισ. ευρώ φέτος, από 0,9 δισ. ευρώ το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης