Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κοινοπραξία Iberdrola και BP για project πράσινου υδρογόνου 25 MW στην Ισπανία (Reuters)

Κοινοπραξία Iberdrola και BP για project πράσινου υδρογόνου 25 MW στην Ισπανία (Reuters)
Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η ισπανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Iberdrola και η βρετανική BP ανακοίνωσαν την Πέμπτη (12/9) ότι ήρθαν σε συμφωνία για την κατασκευή μονάδας πράσινου υδρογόνου ισχύος 25 MW στο Καστελόν, στην ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, το έργο αυτό, το οποίο θα επωφεληθεί από επιδότηση 15 εκατομμυρίων ευρώ (16,5 εκατ. δολάρια) από την ΕΕ, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την BP να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά της.

Η BP και η Iberdrola θα χρηματοδοτήσουν 50-50 το έργο, ωστόσο δεν αποκάλυψαν το συνολικό κόστος κατασκευής του project.

Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, για τον διαχωρισμό του υδρογόνου από το νερό μέσω ηλεκτρόλυσης και αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας.

Οι δυο εταίροι έχουν λάβει την τελική επενδυτική απόφαση για το έργο, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει στην αποφυγή της εκπομπής 23.000 τόνων CO2 ετησίως.

Το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από το ισπανικό σχέδιο ανάκαμψης, μετασχηματισμού και ανθεκτικότητας, με χρηματοδότηση που κατανέμεται από το NextGenerationEU, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, θα μπορούσε να δημιουργήσει έως και 500 νέες άμεσες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης