Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,7% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq

124 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι traders στάθμισαν τι σημαίνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για την πολιτική της Federal Reserve. Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν σε ανάκαμψη από τα απότομα χαμηλά της συνεδρίασης.

Ο Dow κέρδισε 124 μονάδες ή περίπου 0,31% στις 40.861 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,07% στις 5.554 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,93% στις 643,01 μονάδες.
O Nasdaq κέρδισε 2,1% στις 17.395 μονάδες.

Οι επενδυτές απέκτησαν μετοχές τεχνολογίας και ημιαγωγών μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις απογευματινές συναλλαγές, ενισχύοντας τον καθώς η Nvidia κέρδισε περίπου 7,5% και η AMD πρόσθεσε πάνω από 4,1%.
Το VanEck Semiconductor ETF ενισχύθηκε περίπου 4,5%.

Τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase και Goldman Sachs, ανέκαμψαν επίσης από προηγούμενα χαμηλά και κινήθηκαν οριακά υψηλότερα.

Οι μετοχές αρχικά υποχώρησαν μετά τη βασική μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή - ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς κατηγορίες τροφίμων και ενέργειας - που αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι επενδυτές ελπίζουν για μείωση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι traders τιμολογούν τώρα με πιθανότητα 85% ότι η κεντρική τράπεζα θα εγκρίνει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της στις 17-18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το μέτρο FedWatch του Ομίλου CME. Ο συνολικός ΔΤΚ, ωστόσο, έφτασε στο χαμηλότερο ετήσιο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Τα νέα δεδομένα έρχονται καθώς οι επενδυτές παλεύουν με εποχιακούς αντίθετους ανέμους. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 τα τελευταία 10 χρόνια, με μέσο όρο απώλειας άνω του 1% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο δείκτης ευρείας αγοράς παρουσίασε επίσης απώλειες τον Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE διαπραγματεύτηκε για λίγο πάνω από το 20 πριν υποχωρήσει ξανά στις 18 μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης