Ανάθεση 15ετών συμβάσεων σε 21 έργα σε Σκωτία και Ουαλία

Ανάθεση 15ετών συμβάσεων σε 21 έργα σε Σκωτία και Ουαλία

Ποιες είναι οι ανάδοχες εταιρείες  

Χερσαία αιολική ισχύς περίπου 990 MW έχει εξασφαλιστεί στο πλαίσιο της δημοπρασίας του Ηνωμένου Βασιλείου Allocation Round 6 (AR6).

Συνολικά 21 έργα ανατέθηκαν με 15ετείς συμβάσεις με την υποστήριξη της κυβέρνησης με τιμή 50,90 £ ανά μεγαβατώρα.

Αυτή η τιμή εκκαθάρισης ήταν κατά κάποιο τρόπο κάτω από το ανώτατο όριο προσφοράς των 64 £/MWh που είχε καθοριστεί πριν από τον διαγωνισμό.

Κανένα σχέδιο απομακρυσμένων νησιών δεν ήταν επιτυχές στην τελευταία δημοπρασία Συμβάσεων για τη διαφορά.

Το σύνολο της χερσαίας αιολικής ενέργειας είναι πολύ χαμηλότερο από την ανάσυρση 1,7 GW του περασμένου έτους και χαμηλότερο από τον ρυθμό παράδοσης CfD που η βιομηχανία πιστεύει ότι χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης του 2030.

Οι εταιρείες στις οποίες ανατέθηκαν τα έργα

Η SSE Renewables και η OnPath Energy (πρώην Banks Renewables) εξασφάλισαν τις δύο μεγαλύτερες συμφωνίες, με νικητήριες προσφορές 130,5 MW και 120 MW για τα αντίστοιχα αιολικά πάρκα Cloiche και Lethans στη Σκωτία.

Η Fred Olsen Renewables έκλεισε προσφορές για δύο έργα (το Windy Standard 3 ισχύος 87,6 MW και το Crystal Rig 4 των 48,2 MW).

Η Vattenfall κέρδισε ένα συμβόλαιο για 77 MW στο αιολικό πάρκο Clashindarroch 2 στη βόρεια Σκωτία, μαζί με μια συμφωνία 15 MW για το ηλιακό πάρκο Kemberton.

Η εταιρεία ανάπτυξης Red Rock Renewables με έδρα τη Σκωτία εξασφάλισε επιτυχώς ένα βραβείο CfD για την εναπομένουσα χωρητικότητα 36 MW για το αιολικό πάρκο Benbrack και εργάζεται για την ολοκλήρωση της κατασκευής έως τα τέλη του 2024 πριν από τη θέση σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2025.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Frank Elsworth (επικεφαλής χερσαίας ανάπτυξης της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο), δήλωσε:

«Η χερσαία αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, βοηθώντας στη βελτίωση της ενεργειακής μας ασφάλειας, σταθεροποιώντας τους λογαριασμούς ενέργειας και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους.

Αυτά τα έργα ξεκλειδώνουν επίσης ευκαιρίες για οφέλη από την αλυσίδα εφοδιασμού και την κοινότητα στις τοπικές κοινότητες πάνω και κάτω στη χώρα».


Ο
David Fielding (Διευθυντής του έργου Benbrack), δήλωσε:

«Η εξασφάλιση μιας διαδρομής προς την αγορά για το υπόλοιπο της παραγωγικής ικανότητας της Benbrack, και με τη σειρά της ο μετριασμός του χρηματοοικονομικού κινδύνου, ήταν βασική προτεραιότητα φέτος.

Οι ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες της αγοράς έχουν αποδειχθεί δύσκολες τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, μας ενθαρρύνει η συνεχιζόμενη δέσμευση της κυβέρνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής της χερσαίας αιολικής ενέργειας στην καθαρή μηδενική μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης