Ισπανία: Η κινεζική Envision θα επενδύσει 1 δισ. δολ. για την κατασκευή μηχανημάτων πράσινου υδρογόνου

Ισπανία: Η κινεζική Envision θα επενδύσει 1 δισ. δολ. για την κατασκευή μηχανημάτων πράσινου υδρογόνου

 Θα ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει ηλεκτρολύτες έως τον Ιούνιο του 2026

 

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική Envision Group η οποία θα επενδύσει 1 δισ.δολ. για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.
Σύμφωνα με το reuters ένα μνημόνιο συνεννόησης έδειξε ότι η Envision θα ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου που θα παράγει ηλεκτρολύτες - τα μηχανήματα που διαχωρίζουν το υδρογόνο από το νερό - έως τον Ιούνιο του 2026.
Η κινεζική εταιρεία θα χρηματοδοτήσει το έργο στο Navalmoral de la Mata, που βρίσκεται περίπου 190 χλμ. νοτιοδυτικά της Μαδρίτης.

Η Envision πρόκειται επίσης να επενδύσει στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του πράσινου υδρογόνου και να βοηθήσει στην ανάπτυξη άλλων σχετικών βιομηχανιών, όπως τα λιπάσματα και τα βιοχημικά.
Η εταιρεία διαπραγματεύεται επί του παρόντος περαιτέρω συμφωνίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά στην ηλεκτρονική μεθανόλη, το πράσινο υδρογόνο και τις πράσινες υποδομές, με πιθανούς Ισπανούς και Ευρωπαίους εταίρους, αναφέρεται στο μνημόνιο.
Το πράσινο υδρογόνο παράγεται με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και η Ισπανία τοποθετείται ως ηγέτης στον τομέα στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη το άφθονο δυναμικό της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Μολονότι θεωρείται κλειδί για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ευρωπαϊκής οικονομίας στο μέλλον, τα έργα πράσινου υδρογόνου γενικά δεν είναι ανταγωνιστικά χωρίς επιδοτήσεις λόγω του υψηλού κόστους τους.
Πριν από δύο χρόνια, η Envision υπέγραψε συμφωνία με την Ισπανία για επενδύσεις ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ , συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου μπαταριών αυτοκινήτων και έργων πράσινου υδρογόνου.
Το έγγραφο που υπογράφηκε την Τρίτη δεν ανέφερε εάν η προγραμματισμένη εγκατάσταση ηλεκτρολύτη ήταν μέρος του έργου του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης