Ενέργεια

Γεραπετρίτης: Κανένα γεωπολιτικό ρίσκο δεν μπορεί να εμποδίσει τον Great Sea

Γεραπετρίτης: Κανένα γεωπολιτικό ρίσκο δεν μπορεί να εμποδίσει τον Great Sea
Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό

Απάντηση Γεραπετρίτη για τον Great Sea στην ελληνική βουλή.

«Θέλω να είμαι σαφής. Η έρευνα, όπως επίσης και η πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου επιτρέπεται και διασφαλίζεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο. Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου επιτρέπουν απολύτως την έρευνα και την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου και άρα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπάρξει η οποιαδήποτε παρεμπόδιση εκ μέρους άλλου κράτους.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι γνωστό ότι περνάει από μία πάρα πολύ αυστηρή κρίση πριν δώσει οποιοδήποτε ποσό από τον κοινοτικό προϋπολογισμό».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιού.

«Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό. Το όποιο γεωπολιτικό ρίσκο δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να εμποδίσει την συνέχιση του έργου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας -Κύπρου. Η ελληνική πολιτεία θεωρεί ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά αυτό που ονομάζομαι γεωπολιτικό ρίσκο», επεσήμανε ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης