Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Δούκας από Βόρεια Ελλάδα: Κοινωνικές ανισότητες και αναβάθμιση του ΕΣΥ στο επίκεντρο

Δούκας από Βόρεια Ελλάδα: Κοινωνικές ανισότητες και αναβάθμιση του ΕΣΥ στο επίκεντρο
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αθηνών και για το σύστημα υγείας
Με δηκτικό λόγο καυτηρίασε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, την δομή του κράτους η οποία έχει ως επίκεντρο την Αθήνα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα.

«Η Τρόικα είχε έρθει πριν πολλά χρόνια και είχε σημειώσει ότι “η βασική αιτία που μπλέξατε στα Μνημόνια είναι το υδροκέφαλο, συγκεντρωτικό κράτος, και εάν δεν το αλλάξετε, θα ξαναμπλέξετε”», είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Δούκας.

Στην περιοδεία του ο κ. Δούκας τόνισε επίσης ότι «παρά την πάροδο πολλών ετών, το κράτος έγινε ακόμα πιο συγκεντρωτικό και πελατειακό, με τον χαρακτηρισμό επιτελικό να αποτελεί στην ουσία φύλλο συκής. Και αυτό είναι κάτι, που πρέπει να αλλάξουμε, όλοι και όλες μαζί ξεκινώντας από τοπικό επίπεδο από την πόλη της Αθήνας. Και αυτό το λέει ο δήμαρχος της Αθήνας, με σκοπό να σπάσει κατεστημένες, εδραιωμένες και παρωχημένες αντιλήψεις. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας δεν θα αλλάξει από έναν πεφωτισμένο ηγέτη, ούτε από ένα σπουδαίο πρόγραμμα, θα αλλάξει από όλους και όλες εσάς, αν ενώσουμε μαζί δυνάμεις και παλέψουμε για τη χώρα μας, τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές».

Τέλος, στις Σέρρες ο κ. Δούκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Δήμαρχο Βαρβάρα Μητλιάγκα και να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα, όπως η απουσία πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Δούκας δήλωσε ότι «πρώτη μου προτεραιότητα, είναι η δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία για όλους και όλες. Οφείλουμε να σεβαστούμε το προσωπικό του ΕΣΥ τόσο για την σημερινή του προσπάθεια όσο και για την σπουδαία δουλειά του κατά την διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα, είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθούν οι μισθοί του καθώς και να συμπεριληφθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οφείλουμε να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με τους Αυγερινό και Γεννηματά, και προσέφερε ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και μεταχείρισης σε όλους τους πολίτες της χώρας».

Αυτήν την εβδομάδα ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζει την περιοδεία του σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο:

-Στο Νότιο Τομέα Αθηνών, στον Άγιο Δημήτριο, την Τρίτη 10/9, στις 20:30, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 187-189.

-Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Φιλοθέη, την Τετάρτη 11/9, στις 21:00, στο Sablo Cafe, Θράκης 2.

-Στην Ιτέα Φωκίδας, την Πέμπτη 12/9, στις 18:30, στο Molos Cafe, 28ης Οκτωβρίου 55.

-Στη Λαμία Φθιώτιδας, την Πέμπτη 12/9, στις 20:30, στο Ξενοδοχείο Σαμαράς, Αθανασίου Διάκου 14.

-Στο Ναύπλιο Αργολίδας, την Παρασκευή 13/9, στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, 25ης Μαρτίου 6.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης