Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Έργα BESS 300 MWh στη Βιρτζίνια από την EVLO

ΗΠΑ: Έργα BESS 300 MWh στη Βιρτζίνια από την EVLO

Θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2025 και το 2026 – Πρόκειται για κατασκευές που θα υποστηρίξουν τον Νόμο για την Καθαρή Οικονομία της αμερικάνικης Πολιτείας (Energy-Storage)

Η EVLO (πάροχος πλήρως ολοκληρωμένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών και θυγατρική της καναδικής Hydro-Québec), θα αναπτύξει 300 MWh συστημάτων BESS στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Θα παρέχει το προϊόν της BESS σε κλίμακα δικτύου EVLOFLEX για 3 ξεχωριστά έργα για ανώνυμους πελάτες στην αμερικάνικη Πολιτεία τα οποία θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2025 και το 2026.

 
Συνοπτικά για κάθε έργο

Το πρώτο είναι ένα έργο 5 MWh σε ένα μικροδίκτυο εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με ηλιακά φωτοβολταϊκά το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να μελετήσει πώς η καθαρή ενέργεια μπορεί να ενισχύσει το δίκτυο του μέλλοντος.

Το δεύτερο είναι ένα πολύ μεγαλύτερο, αυτόνομο έργο 75 MWh που θα ενισχύσει την αξιοπιστία του δικτύου και θα βοηθήσει μια μη κατονομαζόμενη εταιρεία κοινής ωφέλειας να φτάσει στο 100% καθαρή ενέργεια. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Βιρτζίνια όταν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το 2025.

Το τελευταίο και μεγαλύτερο έργο της τριάδας είναι ένα σύστημα 225 MWh που θα γειτνιάζει με μια ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα σε έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο όταν είναι online, είπε η EVLO.

Η EVLO θα αναπτύξει το προϊόν της BESS σε κλίμακα πλέγματος EVLOFLEX για τα έργα και όχι το EVLO SYNERGY (το πιο πρόσφατο προϊόν της).

Το SYNERGY ανακοινώθηκε πρόσφατα και διπλασιάζει την ενεργειακή χωρητικότητα ανά μονάδα εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδιών σε 5 MWh, από 2,5 MWh της EVLOFLEX.

Η EVLOFLEX «υπερβαίνει» τα πρότυπα ασφαλείας, ενώ η EVLO SYNERGY «συμμορφώνεται» με αυτά, όπως εξήγησε στέλεχος της εταιρείας στο Energy-Storage.news τη στιγμή της κυκλοφορίας του SYNERGY τον περασμένο μήνα.

 Ένα ξεχωριστό στέλεχος είχε συζητήσει την ισορροπία της ενεργειακής πυκνότητας και της ασφάλειας στο Solar Media’s Energy Storage Summit USA 2024 στο Ώστιν του Τέξας, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Για παράδειγμα, εκτός από το UL 9540, η EVLO αναπτύσσει ένα ιδιόκτητο «Engineering Validation Plan», το οποίο λέει ότι δοκιμάζει ολόκληρο το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες για να διασφαλίσει την απόδοση υπό οποιαδήποτε περίσταση. Πρόσθεσε ότι βελτιωμένα χαρακτηριστικά πυρασφάλειας θα ενσωματωθούν και στα τρία έργα, όπως ζητήθηκε από τους πελάτες τους.

 

Έργα σύμφωνα με το Νόμο για την Καθαρή Οικονομία

Τα έργα της Βιρτζίνια θα υποστηρίξουν τον Νόμο για την Καθαρή Οικονομία της Βιρτζίνια (VCEA) ο οποίος καθορίζει τον στόχο της πολιτείας να φτάσει στο 100% καθαρή ενέργεια έως το 2050 και να επενδύσει στις τεχνολογίες που απαιτούνται για να φτάσει εκεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης